Аниер сюр Сен: обща информация

Аниер е град във Франция, който е още познат като Аниер сюр Сен. Населението на града е  82 056 души, отчетено след преброяването на жителите на Аниер през 2007 година. Аниер сюр Сен представлява главен промишлен център и предградие на столицата на Франция - Париж. 

Сравнително малкият по население град е разположен в така наречения департамент О дьо Сен и по-специално на приблизително 8 км от Централен Париж. 

Въпреки скромната си площ, на която се разпростира и сравнително малкия си брой население, Аниер сюр Сен е основна промишлена зона за производство и развитие на химическата, парфюмерийната, машиностроителната, козметичната дейност и не само.

Редица от най-прочутите писатели, драматурзи, футболисти и други известни личности на Франция са родени именно във френското предградие, бидейки важен промишлен център. Аниер е разположен във френския регион Ил дьо Франс с надморска височина  между 22-43 м.

Промишлеността във Франция бива най-важният отрасъл за страната. Други сектори, в които държавата има водещи позиции са транспортното машиностроене, енергетиката, химическата промишленост и други. Нещо повече, именно Франция е особено известна със съвършеното си вино, превръщайки я в един от лидерите във винопроизводството. 

Франция е не по-малко популярна и с отличното си качество на синтетичен каучук, който произвежда. Машиностроенето например попада сред основните отрасли на страната - водещо е автомобилното производство, както и корабо- и самолетостроенето.

Френската държава може спокойно да се представи като такава с особено развити транспортни услуги. Когато става за обслужващия сектор, Франция може да се похвали с повече от над 30 000 жп линии, поне половината от които са електрифицирани, почти 900 000 шосета,  като над 10 000 от които са магистрали.

Столицата на Франция, а именно Париж, обхваща северно-френската низина, в които са включени няколко френски провинции от огромно историческо значение за местните: Орлеан, Нормандия, Пикардия, Бургундия, Ил де Франс, Шампан. В самата столица е съсредоточено почти 1/2 от населението на района.