001 Protochni El Boileri Kakvo Tryabva Da Znaem

Проточният електрически бойлер се различава значително от акумулаторния. Предимството на това устройство е много бързото нагряване на течаща вода и подаването й до душ или кран в кухнята. Това е компактен блок, състоящ се от корпус, масивен нагревателен уред, пресостат, спирателни и управляващи клапани, клема за заземяване, превключвател, както и входящ и изходящ колектор. За тяхната работа, т.е. движеща се вода по коловоза е необходимо достатъчно налягане.

Тези електрически бойлери са свободно течащи и обслужват само една точка и по принцип са поставени близо до нея. Използват вода под налягане, способни са да загряват много добре водата, благодарение на огромната си мощност и впечатляващото налягане, реализират едновременно захранване на няколко водопроводни устройства. Иновативното поточно отоплително оборудване има изящен външен вид и конфигурация с малки размери.

 

Предимства на моделите с електрически поток:

  • използване на електричество само за консумация на вода;
  • малък размер и лесен монтаж;
  • няма ефект на метал върху водата;
  • постоянна топла вода;
  • лекота на използване и богат асортимент.

Изборът на бойлер зависи от много параметри. Най-важните критерии, от които трябва да надградите, са представени в списъка.

 

Мощност

Консумацията на енергия е параметър, от който зависи производителността. Ефективността на отоплителния компонент може да е различна, но общият принцип е валиден за абсолютно всички устройства - колкото повече мощност, толкова по-бързо водата се нагрява. Диапазоните на мощността са различни при конкретните модели.

 

Размер на резервоара

Първото нещо, което трябва да решите, е размерът на резервоара. Зависи от това колко хора ще използват бойлера и за какво по точно. Освен това много важен аспект при избора е мястото за къпане - душ или вана. Ако устройството е необходимо само за миене на съдове, тогава можете да изберете модификация от 10 или 15 литра, което ще бъде абсолютно достатъчно. Ако мястото позволява, за къпане трябва да изберете бойлер с размер най-малко 80 литра, ако е баня с вана и 60 литра за душ.