0011 Dobrata Koreiska Kozmetika E Vdahnovena Ot Prirodata

Естествените, натурални съставки са една от тайните на качествената корейска козметика. Благодарение на силата на природата, обогатена с иновативни формули, са разработени продукти за нежна, щадяща и дългосрочна грижа за вашата кожа. Някои от най-характерните за добрата корейска козметика компоненти са муцин от охлюв или морски твърди частици. Те се включват в кремове, балсами, маски и серуми, за да направят кожата ви здрава и сияйна.

Тайната на естествените съставки в характерната корейска козметика се предава от поколение на поколение

Традициите в грижата за красотата на Корейския полуостров датират от хиляди години. В древността корейското общество било предимно земеделско. През повечето време хората били на открито под силните слънчеви лъчи. В търсене на начини за предпазване и възстановяване на кожата от вредното им влияние, се родили първите продукти корейска козметика, за които се използвали изцяло натурални съставки. Особено популярни били камелия, орхидея, боб мунг, ориз и зелен чай, които били ценени заради богатите си антиоксидантни и хидратиращи възможности. Удивително е, че тези компоненти се използват и в съвременните разработки, което е гаранция, че и модерната корейска козметика е базирана на изпитани формули с доказано благотворно въздействие върху кожата.

Създателите на корейска козметика са убедени, че който се грижи качествено за своята кожа, проявява добра грижа за себе си

Характерен е многопластовият ритуал по грижа за кожата, който практикуват корейските жени. Това е време, което те подаряват само на себе си, за да релаксират и да отпочинат от забързания ход на времето. Подобна философия изповядват всички, запленени от Източния начин на живот, независимо от страната в която се намират. Многопластовата грижа за кожата е нежна и е с постоянна и дългосрочна насоченост. Началото се поставя с двойно почистване на лицето – първо с продукт на маслена основа, а след това и с такъв, базиран на вода. Следващата стъпка е използването на ексфолиант, което се прави толкова често, колкото кожата има нужда. Задължителна е добрата хидратация чрез тоник и есенция. Масла за лице, серуми и ампули се избират съобразно конкретните нужди на кожата. Полезно е поставянето и на подхранващи маски. Околоочният и овлажняващият крем нямат алтернатива в добрата грижа, която се прилага сутрин и вечер. Финалът сутрин поставя лек тонален крем с фактор, а вечерта задължително завършва с нощен регенериращ продукт.

Свежият младежки вид на кожата е основна цел на компаниите за корейска козметика

Това е еталон за красота, наложен в Корея от векове. Както изяснихме по-горе, за постигането му се разчита на натурални съставки, обогатени с патентовани формули, които се обновяват непрекъснато. Резултатът от ежедневното използване на корейска козметика е здрава, гладка и чиста кожа, която кара лицето ви да засияе.