Спирулина в България - снимкаВодораслото "Спирулина" има специален биохимичен състав, благодарение на който може да се използва за нормализирането на физиологичните функции на човешкия организъм и за профилактика на различни болести. Полезните свойства на това уникално водорасло способстват за повишаването на нивото на хемоглобина в кръвта. За често боледуващи деца и възрастни "Спирулина" се явява незаменимо лекарствено средство. Водораслото не само ускорява оздравителните процеси на организма при заболявания, но и значително понижава риска от усложнения след необходима операционна намеса.

"Спирулина" спомага за по-бързото зарастване на външните рани по тялото, подобрява състоянието на кожата и предотвратява преждевременното стареене. Водораслото влияе благотворно на функционирането на черния дроб, усилва защитните механизми на организма и повишава очистването му от различните вредни шлаки и токсини. Наред с това, "Спирулина" ефективно възстановява микрофлората на червата, предотвратява развитието на ракови образувания, стимулира растежа при подрастващите.

Ползите от водораслото са безброй. "Спирулина" облекчава състояния при стенокардия, атеросклезора и исхемична болест на сърцето. Това необикновено водорасло успешно се използва при комплексното лечение на сериозно прогресиращо късогледство, както и при много други проблеми с очите. "Спирулина" е незаменимо при лечение на хепатит, хроничен бронхит и туберкулоза.

Поради високото съдържание на пигмента фикоцианин, водораслото може да спре натрупването на ракови клетки в тялото. Ежедневното използване на "Спирулина" не позволява разпространението на метастази и злокачествени тумори. Употребата на водораслото силно се препоръчва след лъчетерапия и химиотерапия.

Полезни свойства на водораслото "Спирулина":

- същественно укрепва имунитета;

- нормализира обмяната на веществата;

- компенсира недостига на витамини и минерали;

- стимулира синтеза на хемоглобин;

- понижава умората и повишава издръжливостта;

- нормализира дейността на главния мозък, нервната система; сърдечно-съдовата система;

- ускорява възстановяването на организма при големи умствени и физически натоварвания;

- подобрява зрението;

- способства изхвърлянето на токсини, тежки метали и радионуклиди (радиоактивни атоми) от човешкия организъм;

- понижава нивото на холестерина;

- нормализира кръвното налягане;

- стабилизира съдържанието на захар в кръвта;

- възстановява хемопоезата (процеса на образуване на кръвни клетки) при радиационни, химически и инфекциозни поражения;

- подпомага загубата на излишните за тялото килограми;

- укрепва организма и помага за бързото му възстановяване след операционна намеса;

- водораслото "Сипулина" е ценен източник на витамини и аминокиселини за бременни и кърмещи жени.

"Спирулина" възстановява храносмилателната система и почиства червата

 

Състав на спирулина

 

Статистиката показва, че много голям процент от хората в забързаното ни ежедневие не внимават с какво се хранят. Често те пропускат закуската, обядват на крак или в заведения за бързо хранене и приемат прекомерно голямо количество храна на вечеря, когато вече са си у дома и почиват след работа. Когато това се превърне в начин на живот, се проявяват и проблемите с нарушената храносмилателна система и запушването на червата.

Червата могат да изкарат от организма само добре преработената от стомаха храна. Ако храносмилателната система не работи както трябва, то в червата попада лошо смелена храна. Това причинява задръстване на червата, което от своя страна предотвратява усвояването на ценните за организма хранителни вещества.

Тялото абсорбира хранителните вещества (витамини, минерали) именно от червата, а не от стомаха, както много хора смятат. Колкото по-запушени са червата, толкова по-малко необходими за нормалното функциониране на организма хранителни вещества се усвояват от храната. Наред с това, колкото по-задръстени са червата, толково по-голямо е желанието на човек да яде - оттам идва и натрупването на излишни килограми, което впоследствие преминава в затлъстяване. Организмът остава гладен, въпреки че човек яде все повече и повече, просто защото не получава необходимите му витамини и минерали. Това е омагьосан кръг - колкото повече човек с нарушено храносмилане яде, толкова повече червата му се задръстват и толкова повече се увеличава желанието му да яде и т.н, и т.н.

Точно тук на помощ идва водораслото "Спирулина". То притежава уникалното свойство да извежда от човешкия организъм всички вещества, от които той не се нуждае - шлаки, токсини, мастни отлагания. "Спирулина" действа като идеален очистител, който помага на тялото да се освободи от всичко, което не му е необходимо.

Само след седмица прием на водораслото "Спирулина" човек, който има задръстени черва и нарушена храносмилателна система започва да се чувства по-добре. Водораслото действа благотворно на работата на стомаха и червата и помага на организма да влезе в естествения си ритъм, да започне пълноценно да преработва приетата храна и съответно да не натрупва излишни мазнини.

Най-подходящото време за прием на "Спирулина"

"Спирулина" на гладен стомах се усвоява от тялото само за 20 минути. Тогава организмът извлича максимална полза от приема на водораслото - абсорбират се 100% от витамините, минералите и всички полезни вещества, които се съдържат в "Спирулина".

Най-подходящото време за прием на водораслото "Спирулина" е сутрин, непосредствено след събуждане. Докато човек спи, тялото не приема храна в продължение на минимум 7-8 часа. Всичко, което попадне в стомаха веднага след пробуждане ще бъде в максимална степен усвоено от организма. Именно поради тази причина диетолозите съветват с изключителна отговорност да се отнасяме към закуската си и да не я пропускаме.

Приемът на "Спирулина" на гладен стомах пълноценно стимулира храносмилателната система и организма като цяло, което дава мощен заряд от енергия на човек за целия ден. Хората, които редовно приемат водораслото "Спирулина" сутрин получават от него ефект на бодрост, сравним с чаша силно кафе. Този ефект обаче не е краткотраен, както при кофеиновата напитка, а продължава за период от минимум 6 часа.

Друго идеално време за прием на "Спирулина" е преди да легнете да спите. Задължително условие е в стомаха да не е попадала храна през последните 3-4 часа. Допустимо е да се пие вода, но не и сок, тъй като сокът също се явява своеобразна храна за тялото.