001 Koj E Naj Dobriya Nachin Da Si Nabavim Protein

Протеините са изключително важни и ценни за нашето здраве, тъй като са основен градивен елемент на човешкото тяло. За съжаление, те са сред многобройните хранителни вещества, към които често изпитваме недостиг.

Основният виновник, разбира се, е съвременният начин на живот, който ни е приучил към вредни хранителни навици. От друга страна, виновна е и високата динамика, на която сме подложени.

Много често не ни остава достатъчно време за да направим качествен и здравословен избор в храненето, а сме принудени да хапнем нещо на крак.

Храната трябва да е основният ни източник на протеин

Независимо от начина ни на хранене и стила на живот, храната винаги трябва да бъде основният ни източник на протеин. Има храни, които са с изключително богато съдържание на протеин, така че на първо време трябва да ги включваме в менюто си най-редовно.

Това са например рибата, пуешкото месо и телешкото, но също така и другите месни продукти и птици. От растителните храни, няма как да не споменем киноа, грах, леща и боб. Те имат високо протеиново съдържание, макар да отстъпват по разнообразие на аминокиселини.

Кога е добре да помислим за прием на протеин на прах

Хора, които спазва изцяло растителна диета, трябва да помислят за допълнителен прием на протеин, тъй като набавянето му изцяло от растителна диета е не невъзможен, но изключително труден. В такъв случай могат да са изключително ценен помощник добре подбраните хранителни добавки от магазина Workout.bg.

Друга група хора, за които приемът на допълнителен протеин може да е много полезен, това са онези от вас, които в момента са на ограничен калориен режим и наблягат по-ското на зеленчуково плодова диета с цел намаляване на теглото.

Това е често срещан случай, тъй като повечето диети, които имат за цел намаляване на килограмите залагат на приема на пресни плодове и зеленчуци, които са нискокалорични и могат да създадат усещане за ситост.

Много полезно може да бъде в случая да се прибави разумно и добре съобразено количество протеин на прах към плодов, зеленчуков или млечен шейк. Това е не само много полезно, но също така и може да помогне в борбата с излишните килограми.