В съвременният свят разнообразието на спално бельо е изключително богато. Колкото повече асортименти се предлагат на клиентите, толкова техният избор е по-голям. Но това понякога поражда съмнения и затруднения сред купувачите. Много често у тях възникват въпроси от типа, дали да се спрат на най-обикновен вид бельо, дали, пък да не се спрат на нещо цветно, атрактивно, или пък със специфичен принт, а може би според зодията или пък да бъде в тон с цветовете на спалнята…


Въпреки че, спалнята е частта от жилището, която използвате само за сън и че почти през цялото време сте със затворени очи, цветът на спалното бельо е от изключителна важност. Това е така, защото той оказва влияние върху вас точно, когато отворите очи, за да посрещнете новият ден.

Виждате го и преди да затворите очи, за да се отправите към Светът на сънищата. Спалнята е вашето място за почивка, сън, усамотение, четене или е Home Office… Тогава изберете с необходимото внимание, цветът на спалното бельо.


Белият цвят символизира невинността и чистотата. Бялото бельо ви помага да се събудите по-бързо.

Жълтото и бежовото ви зареждат с бодрост и добро настроение. Тези цветове създават чувство на топлина и уют.

Синьото се свързва със свободата и пространството, с небето и морето. Синият цвят на вашето спално бельо ще ви помогне да постигнете вътрешна хармония и спокойствие. Тибетските лекари го наричат цвета на спокойния сън, защото освобождава психиката.

Червеният цвят символизира страстта и емоциите. За повече емоции и чувства в спалнята, можете да изберете спално бельо с червен цвят.

Ако не успявате, да се отпуснете в съня си, изберете бельо със зелен цвят. Ще ви съедини с природата, ще изпитате чувството на релаксация. А, когато на сутринта отворите очи, ще се почувствате, сякаш се будите сред голяма, лятна поляна.


По правило черният цвят се свързва с нощта, дълбочината, лукса. Черното спално бельо ще придаде на спалнята ви кралски вид. Напълно изключете траурния смисъл на този цвят.
Големите шарки възбуждат мислите и чувствата. Чудесни условия за релакс, ако вашето спално бельо е с цветя, листа, клонки и подобни щампи.

Източник: Магазин за спално бельо - spalnobelio.bg

 

2