0123 Vidove Skapotsenni Kamani Za Prasteni

Изборът на правилния вид пръстен с камък може да бъде много важен. Вие ще искате да изберете такъв, който ще изглежда зашеметяващо и ще добави специална нотка към вашия пръстен. Някои от скъпоценните камъни, които ще намерите в бижутата, са: тюркоаз, топаз, морганит и лапис лазули. Има много повече налични опции.

Тюркоаз

Сред най-популярните полускъпоценни камъни е тюркоазът. Носен е от хиляди години. Смята се, че носи спокойствие, ведрина и усещане за яснота. Има и лечебни свойства. Хората често носят тюркоазени бижута, за да им помогнат да медитират и да останат на земята.

Тюркоазът се предлага в голямо разнообразие от цветове, от жълто до синьо. Най-често се среща в американския югозапад и Китай. Саксония, Англия, Афганистан и Австралия са други големи места за добив на тюркоаз.

Най-качественият тюркоаз идва от Нейшабур, Иран. Някои мини в САЩ произвеждат висококачествени тюркоазени материали.

01231 Vidove Skapotsenni Kamani Za Prasteni Tyurkoaz

Тюркоазът е податлив на химически повреди и е уязвим на топлина. Поради неговата крехкост е важно да използвате защитни настройки на тюркоазените пръстени. Също така се препоръчва да го държите далеч от агресивни химикали и почистващи разтвори.

Танзанит

Въпреки ограниченото си производство, танзанитът има репутацията на един от най-търсените цветни скъпоценни камъни в света. Неговите трихроични свойства му дават предимство пред другите скъпоценни камъни.

Камъкът "танзанит" е открит за първи път през 1967 г. от племе масаи в подножието на Мерелани в Танзания. Неговият блестящ син цвят привлече окото на местните масаи, които търсеха заместител на сапфира. В крайна сметка камъкът е кръстен на Тифани и компания.

Съобщава се, че камъкът е намерен от масайски пастир след удар от мълния. Въпреки че нямаше представа какво представлява по това време, той беше заинтригуван от необичайния му вид. Сребърни халки с танзанит са сред най-красивите бижута.

01232 Vidove Skapotsenni Kamani Za Prasteni Tanzanit

Топаз

Независимо дали искате да носите пръстен или гривна, скъпоценните камъни топаз са универсални, издръжливи и достъпни. Предлагат се в различни цветове, включително светло зелено, кафяво, розово и оранжево.

Цветът на топаза зависи от примесите в кристалната структура. Обикновено топазът е прозрачен. Въпреки това, понякога може да съдържа течни включвания, които се разширяват и увреждат камъка при рязане.

Топазът е скъпоценен камък от тип 1. Това означава, че има по-висок коефициент на пречупване от другите скъпоценни камъни.

Синият топаз често се свързва с любов и лоялност. Той е широко достъпен и може да се намери в различни разфасовки, включително овал, круша, маркиза и трилиант.

01233 Vidove Skapotsenni Kamani Za Prasteni Topaz

Лапис лазули

Сред всички скъпоценни камъни Лапис Лазули е един от ценните камъни в света. Има наситен син цвят, който се смята за кралски. Камъкът се добива основно в Афганистан, Русия и Чили.

Това е мек камък, така че се нуждае от много грижи, за да поддържа добрия си вид. Можете да го почистите с топла сапунена вода, но не трябва да използвате силни химикали. Трябва също да го съхранявате в отделна кутия или кърпа. Не трябва да се оставя във вода за продължителен период от време.

Най-добрият начин да го почистите е внимателно да премахнете всички замърсявания. Това включва всякакви калцитни или сиви включвания. Трябва също да го измиете с лека киселина, за да премахнете всякакви чужди минерали.

01234 Vidove Skapotsenni Kamani Za Prasteni Lapis Lazuli

Розов кварц

Притежаването на скъпоценен камък розов кварц в пръстен е чудесен начин да изразите желанията си. Този розов камък има много лечебни качества за сърцето ви.

Освен успокояващия си ефект, този камък има способността да намалява стреса, напрежението и мехурите. Освен това насърчава любовта към себе си и ви помага да приемете себе си, независимо от вашата ситуация.

Трябва обаче да запомните, че пръстенът с розов кварц е по-вероятно да се повреди. Така че трябва да избягвате да носите пръстена си за строги дейности като бягане или игра на тенис.

Друго нещо, което трябва да имате предвид, когато купувате пръстен, изработен от розов кварц, е цветът. Колкото по-изразен е цветът, толкова по-скъп ще бъде.

0125 Vidove Skapotsenni Kamani Za Prasteni

Морганит

Купуването на морганит за пръстен не е толкова скъпо, колкото диамантите, но може да бъде също толкова красиво. Освен достъпната цена, той е и достатъчно издръжлив, за да издържи до умерено износване. Камъкът може да се нагрява, за да се увеличи неговата чистота и цвят.

Морганитите с видими включвания се изрязват най-добре като кабошони, стил, който създава ефект на котешко око. Те също така са най-добре изрязани, за да се получи бърборене, което е появата на звездно небе, когато скъпоценният камък се държи на светлина.

Камъкът морганит обаче не е толкова твърд, колкото диамантите. Поради това е важно да изберете правилната кройка и настройка.

Изберете своя пръстен с камък още сега от My Silver – един от най-известните брандове за бижута в страната.