0146 Razberi.info   Kak Da Pochistite Kuhnenskata Si Mivka I Kanalizacia

Има много начини да почистите вашата кухненска мивка и канализация. Но един от най-лесните начини е да използвате оцет и сода бикарбонат. Това е така, защото оцетът е кисел и ще помогне за разтваряне на мръсотия и мазнини. Освен това е естествено почистващо средство и няма да навреди на повърхността на вашата мивка. Ще се изненадате колко по-добре ще изглежда вашата мивка, след като я използвате.

 

Сода бикарбонат и оцет

 

Ако вашата кухненска мивка и канализация се нуждаят от малко внимание, содата за хляб и оцетът може да са идеалното решение. Тези два домакински предмета могат да работят заедно, за да премахнат замърсяванията и мазнините от всяка повърхност.

Тайната на използването на сода за хляб и оцет, за да почистите кухненската си мивка и канализациям е в способността им да произвеждат въглероден диоксид. Този газ е естествен почистващ агент, който премахва мръсотията от повърхностите и дори разгражда органичните материали.

За да използвате този естествен почистващ агент, започнете с празна мивка. Изплакнете обилно. Изстържете частиците храна с четка за почистване.

След това изсипете супена лъжица сода и половин чаша бял оцет в канала. Изчакайте 10 минути. Може да се наложи да изчакате повече от това, ако петното е особено упорито.

А ако рядко имате възможност да отделяте време за почистване, в такъв случай може да вземете мивка, с по-трудно замърсяващо се покритие. За тази цел, може да разгледате някои модели на фат мивки.           

 

Водороден прекис

 

Ако вашата кухненска мивка има натрупвания от храна или мазнина, можете лесно да я отпушите с водороден прекис. Това решение е мощен химикал, който може да премахне петна, да дезинфекцира вашата баня и да почисти вашата мивка.

Водородният пероксид е органично съединение, което е безопасно за употреба. Може да се съхранява на хладно и тъмно място, но никога не трябва да се излага на топлина.

 

Можете да го закупите в повечето местни хранителни магазини. Смесването му със сода за хляб е добър начин да получите действие на пяна в мивката, причинявайки химическа реакция, която ще убие бактерии и други микроорганизми.

След като получите реакция на образуване на пяна, можете да почистите зоната и да изплакнете повърхността. Повторите процеса няколко пъти. След това можете да завършите рутината - с оцет.

За по-задълбочено почистване - излейте вряла вода в канала. Това ще помогне на водородния пероксид да излезе и да разгради всички органични остатъци, които може да са заседнали в тръбата.

 

Белина

 

Почистването, трябва да бъде редовна част от вашата рутинна поддръжка. Ако не го направите, може да откриете, че в тръбите са се натрупали бактерии или други микроби, които създават неприятна миризма.

За щастие има няколко начина да почистите мивката си. Първата стъпка е да премахнете всички отпадъци от мивката. Можете да използвате препарат за съдове и топла вода, за да почистите повечето мивки.

Трябва обаче да внимавате с белина. Белината може да бъде много корозивна. За да избегнете увреждане, не трябва да я смесвате с други химикали, като амоняк. Вместо това използвайте разреден разтвор.

Номерът е да поставите разтвора в мивката и да го оставите да престои поне 5 минути. След това избършете повърхността и я изплакнете с топла вода.

­­