0147 Razberi.info   Polezen Li E Chistiat Vyzduh Za Pacienti S Rak

Когато сте диагностицирани с рак, чрез тест за рак на белия дроб можете да изпитате редица негативни ефекти, включително задух. Въпреки че този симптом може да бъде плашещ, той не е животозастрашаващ. За щастие има стъпки, които можете да предприемете, за да предотвратите задуха.

 

Дишането на чист въздух е естествен начин за намаляване на възпалението в дихателната система. В интерес на истината, добре е да имате досег до чист въздух всеки ден. Това е така, защото помага на тялото да премахне храчките и подобрява дихателното пространство в белите дробове.

 

Освен че подобрява качеството на живота, чистият въздух може да облекчи безпокойството. За много хора това може да помогне за намаляване на стреса, свързан с тяхната диагноза и лечение. Освен това може да ви даде по-добър шанс за възстановяване.

 

Белите дробове са един от най-големите органи в човешкото тяло. Те пренасят кислород до сърцето и в останалата част на тялото. За да направите това, трябва да вдишвате и издишвате през устата и носа.

 

Ако имате затруднено дишане, това може да бъде индикация за инфекция. Белодробните инфекции се причиняват от бактерии, които могат да ви засегнат, дори ако нямате рак. За щастие можете да избегнете тези усложнения, като се уверите, че въздухът е чист, без прах и мухъл.

 

Много ракови заболявания се предизвикват от генетични промени в ДНК. Тези промени могат да доведат до увеличаване на растежа на раковите клетки. Понякога растежът може да бъде толкова бърз, че да окаже натиск върху белите дробове, което ги кара да се подуват. В други случаи растежът на рака може да блокира артериите в белите дробове, ограничавайки способността ви да дишате.

 

Докато цигареният дим наистина увеличава риска от развитие на рак на белия дроб, има и други фактори, които играят роля в развитието на болестта. Вашата диета също може да играе важна роля. Трябва да избягвате цигарения дим и други вредни химикали. Освен това, е важно да спортувате. Физическата активност може да бъде чудесен начин да намалите риска от рак.

 

Предимства на пречиствател на въздух

 

Пречиствателят на въздуха е предназначен да премахва замърсителите от въздуха в помещенията. Те са полезни в борбата с много здравословни проблеми, включително алергии, астма, сенна хрема и други проблеми с дишането.

 

Освен че почистват въздуха, те също могат да ви помогнат да спите по-добре. Пречиствателите на въздуха се предлагат с функция за намаляване на шума, която може да превърне къщата ви в успокояващо място за сън.

Друго предимство на пречиствателя на въздуха е, че може да изчисти въздуха от зловонни химикали и изпарения. Ако сте пушач, пречиствателят може да ви помогне да предотвратите навлизането на вторичен дим в дома ви.

Здравословната диета и упражненията не само ще ви помогнат да дишате по-лесно, но и ще намалят риска от развитие на други видове рак. Животът в район с високи нива на замърсяване може да бъде голям недостатък за пациентите.

Повечето болници и лечебни заведения са оборудвани с пречистватели на въздух, които улавят микроскопичен прах и вируси. Тези видове филтри могат да бъдат добра инвестиция за тези, които се подлагат на лечение на рак.