011922

Продажбата на апартамент, особено в голям град като София, може да се проточи значително във времето. Въпреки голямото потребителско търсене и интерес за закупуване не само в централните части на града, но и периферията, предлагането също държи високо ниво.

Ако искате да забързате процеса, е препоръчително да действате по-професионално и да използвате доказани методи в продажбата на жилище в столицата. От 7estate.bg споделят повече по темата за продажбата на едностайни, многостайни и двустайни апартаменти София и дават ценни съвети, от които да се възползвате.

Спечелете доверието на потребителите

В днешно време потребителите са склонни към недоверчивост, поради нелоялните продавачи, които често срещат. Спечелете тяхното доверие по следните начини:

  • обявете реалистична и адекватна цена – твърде ниската или висока цена може да откаже потенциалните купувачи веднага. Ценовият фактор е много важен при решението за закупуване на имот. Поставете такава цена, която отговаря на предложението ви. За целта може да се възползвате от професионални услуги на оценител и агенция за недвижими имоти;
  • направете изчерпателно описание – когато публикувате обява в интернет пространството, независимо дали в сайт за имоти или социалните мрежи, бъдете описателни. Подкрепете своята предоставена информация с качествено заснет снимков материал, който обхваща всички важни части на апартамента;
  • не предоставяйте лъжлива информация – ако публикувате обява за едностайни апартаменти София, не създавайте погрешно впечатление за обширност на имуществото ви, което да подведе потребителите, че предлагате по-голямо жилище. Задължително опишете важна информация, като квадратура и вътрешно разположение;
  • не пропускайте забележките по апартамента – ключов фактор при спечелване на доверието на потребителя е да му споделите както положителните, така и отрицателните характеристики на апартамента. Опишете козметични забележки, необходимост от ремонт и други важни обстоятелства. 

Използвайте услугите на професионалисти

Ако нямате опит в продажбата на имоти, а същевременно търсите бърза продажба, то тогава е най-добре да се обърнете към агенция за недвижимо имущество. Брокерите имат опит и необходими умения, които да приложат в задачата да запазят вашите интереси и да ви осигурят възможно най-бързо изповядване на сделка за покупко-продажба.

Освен това, те следят за законовите разпоредби, ще ви помогнат в подготовката на целия набор от документи и ще изградят правилна рекламна стратегия, така че да популяризират предложението ви възможно най-много.