0143474

Изборът на подходяща дограма е от съществено значение за всеки дом. Има отношение както за естетиката, така и за функционалността, енергийната ефективност, сигурността и не на последно място – удобството на живущите.

Разберете защо е важно да заложите на качествена дограма, като начин за постигане на естетика и функционалност, както и кой ще победи в борбата – pvc дограма или алуминиева дограма. По темата споделят повече информация от магазин за врати Евростил.

Защо е важно да изберете качествена дограма за дома?

Качествената дограма осигурява:

  • изолация – при избор на качествена дограма, значително може да се повлияят разходите за за отопление и охлаждане в дома;
  • шумоизолация – разграничава не само видимо, но и функционално външната от вътрешната среда, като предотвратява замърсявания, шум и други неприятни фактори на околната среда да въздействат върху помещенията;
  • естетическа функция – допринася за стойността и вида на фасадата на сградата и може да повиши нейната пазарна стойност.

ПВЦ или алуминиева дограма – прилики и разлики

Изборът може да бъде много труден, предвид множеството ключови предимства, с които разполагат и двата типа. За целта ще откриете по-подробна информация, която би могла да наклони везната в някоя посока, спрямо нуждите на дома ви и изискванията, които си поставяте.

PVC дограма

Тя е изключително ефективна за топлоизолация, което се дължи на  на отличните изолационни свойства. Тя помага за запазване на топлината през зимата и осигурява прохлада през лятото.

Освен това, едно от големите предимства на PVC дограмата е, че тя изисква много малко поддръжка. Този материал е устойчив на корозия и не изисква боядисване или импрегнация.

От гледна точка на цените, в по-голям процент от случаите PVC дограмата е по-достъпна, което я прави популярен избор за много домакинства.

Алуминиева дограма

Тя е изключително здрава и устойчива и може да издържи на влошени метеорологични условия без да се деформира или разваля. Предлага модерен и стилен вид, който е идеален за съвременни архитектурни проекти. Предлага се в разнообразие от цветове и модели, което е ключово предимство. 

Изборът между тези два варианта е труден и зависи от конкретните нужди и предпочитания на собственика на дома. Независимо дали се доверите на ПВЦ или алуминиева, важно е да инвестирате в качествена дограма.