OpenCart 2 - настройка на доставката

Автоматичното изчисляване на доставните цени на продуктите в OpenCart 2 е изключително полезна и много мощна опция! Тя позволява огромна гъвкавост за собствениците на онлайн магазини.

Във видеото показвам как става всичко, свързано с изчисляването цената на доставката, базирана на тегло - от началото до края. В него инсталирам върху поддомейн OpenCart 2.2.0.0 с помощта на вградения в cPanel инструмент Softaculous.

Първата стъпка е включването на Shipping разширението на системата. Активирането му извършете като отидете на Extensions -> Shipping и кликнете върху зеления бутон за инсталация. След инсталирането на Shipping разширението, задължително е да го включите, за да може то да работи коректно. Това става като изберете опцията "Enabled" В General -> Status.

Сега остава да създадете правила за тегло и ценообразуване за всяка зона. Зоните в OpenCart служат за разграничаване на различни географски райони. Можете да създадете зона, която да носи името, да речем, Балканите, и в нея да включите България, Сърбия, Македония, Гърция, Румъния и т.н. Всички правила за ценообразуване на доставката ще бъдат приложени само и единствено върху добавените в зоната държави.

Правилата въведете в Extensions-> Shipping-> Име на вашата зона -> Rates, като спазвате следния синтаксис:

1:4.5о,2:5.10,3:5.60,4:6.20

Значението на синтаксиса е количеството тегло, съотнасящо се към цена. В горния пример синтаксиса означава следното:

  • Всичко, което тежи до 1 кг, ще струва 4.50 (1:4.5).
  • Всичко, което тежи до 2 кг, ще струва 5.10 (2:5.10).
  • Всичко, което тежи до 3 кг, ще струва, 5.60 (3:5.60).
  • Всичко, което тежи до 4 кг, ще струва 6.20 (4:6.20).

Запетаята в синтаксиса означава, че след нея ще бъде добавено правило за друго тегло и цена.

В случай че желаете да добавите правило, което да указва, че всичко, което тежи до 50 кг трябва да бъде с доставна цена 500, тогава синтаксисът е следния:

50:500,

Обърнете внимание, че правилата в съответната зона важат само и единствено за държавите, които се съдържат в нея. За всички останали Weight Based Shipping няма да бъде приложено.

Препоръчвам ви да гледате видеото по-долу :)

Бизнес контакти за реклама и партньорствa виж тук > | Send-press.com