Наследниците  - книга 1: Островът на изгубените", написана от Мелиса де ла Круз.

Създателката на книгата "Островът на изгубените" Мелиса де ла Круз е американска писателка,автор на фантастични романи за тийнейджъри и подрастващи,въпреки че има почитатели от всички възрасти.

Родена е на 7 юли 1971 г.  в Манила ,Филипините. През 1985 г. се премества със своето семейство в Ню Йорк където завършва Колумбийския университет .

Кариерата и започва като журналист и редактор в издания като The new York Times, Claire, Bazaar, Glamour, Cosmopolitan и др.
През 2001 г авторката публикува първия си роман " Котешко мяу" . По късно Мелиса де ла Круз създава хитови поредици романи от който "Ашли" , "Синя кръв" ," Семейство Бошан" и др. По късно създава и първата си серия за възрастни ,озаглавена "Вещиците от Ийст Енд" ( Withches of East End) ,след успеха и е реализиран и сериал с няколко успешни сезона в телевизията. Списание People го нарича "Врящ котел от мистерия и романтика" . Друга популярна поредица на авторката е и "Синя кръв" която има издадени над 3 милиона копия в печата,пресъздадена в сериал ,който и носи огромна популярност.

Романите на Мелиса де ла Круз влизат в списъците на Times за бестселъри ,и са публикувани в повече от двадесет страни по света.
В момента тя живее в Лос Анджелис  със съпруга и дъщеря си.

Романа на Мелиса де ла Круз е предистория на филма на "Дисни Ченъл" - Наследниците който вече е по кината.Издателство "Егмонт" разкрива на българските си читатели историята на "Острова на изгубените" .

"Островът на изгубените" е на върха на класациите за детска литература на New York Times в продължение на цели 11 седмици.
Книгата привлича вниманието както на малчоганите от 10+ години , до вече порасналите тийнейджъри . Самата книга може да бъде открита както в хартиен така и в електронен формат. 

За книгата

"Имало едно време ,във времето и "и заживели щастливо" , а може би дори след след и "заживели щастливо"...."
Всички малки и големи деца са израснали с детските фантастични приказки за красиви принцеси, потънали в дълбок сън или чакащи в  някой приказен замък да бъдат спасени своите принцове,гледали сме филмчетата на Дисни , и сме мечтали за щастлив завършек накрая. Но замисляли ли сме се какво има след този щастлив край,какво ли следва след  .. "и заживели щастливо" ?! Накъде ли потръгва историята на героите ?! Ами техните деца ? Какво ли се случва със злодеите ,след като загубят битката и доброто победи?!
Мелиса де ла Круз се е погрижила за всички тези отговори в "Острова на изгубените"  авторката ни представя живота след " и заживели дълго и щастливо" през призмата на няколко шестнадесет годишни младежи, затворени на самотен остров наказани заради делата на своите родители ... който по една случайност са най- големите приказни злодеи.

Години след всички щастливи краища, Съединените щати на Аурадон са управлявани от Звяра и Бел ( "Красавицата и Звяра" ) техния син се подготвя за своята коронация. В целия Аурадон всички щастливи и развълнувани , освен на острова , наречен "Острова на изгубените" мрачно и зловещо място, защитено от енергийно поле, което им пречи да го напуснат.. Без магическите си способности , злодеите живеят в абсолютна изолация, забравени от света..
А в забравения замък на Острова на изгубените е скрито  Драконовото око - ключът към истинското зло и единствената надежда за бягство на злодеите. Само най- хитрият ,най- злият,най- отвратителният от тях може да го открие ... Кой ли ще бъде той .. ??
Главните действащи лица в историята са децата на четирима известни герой от приказките  Злодеида  "Спящата красавица" , Злата кралица "Снежанка" , Джафер "Аладин" , Круела де Вил "101 далматинци" .

Мал,Иви ,Джей и Карлос са родени и заклеймени под етикета "злодеи" единственото което се очаква от тях е да надминат постиженията на родителите си. Точно тези опити да се докажат пред тях, да извоюват уважението и любовта им , ги сплотява заедно да се впуснат в това приключение, което ги отправя към единствената останала магия на Острова . Мал ,Карлос, Иви и Джей са обгърнати от зло,в което проблясва тук - там и това ги прави толкова харесвани и интересни.  А дали получените разкрития които получават за самите себе си ще им се харесат ... ?! Предстои да разберем ...

Очевидно Мелиса де ла Круз не е избрана случайно  да напише този,роман с своя завладяваш стил на писане, авторката ни предлага да се потопим в едно приятно приказно приключение, в което героите ни завладяват с своята пленяваща история.

" Островът на изгубените" е приказно приключение през което всеки почитател на приказките с щастлив край трябва да премине.
Една книга, богата на интриги, действия и хумор която ще се хареса както на големи , така и на по-малките читатели.
Книгата се препоръчва за всеки, който чака с нетърпение "Наследниците"  - предисторията е също толкова вълнуваща колкото и филма.

За филма

Дов Камерън, София Карсън , Камерън Бойс и Бубу Стюарт влизат в ролите на децата на най - прочутите злодеи в пълнометражния игрален филм "Наследниците" на "Дисни" . С намигване към добре познатите приказни истории и преплитайки замъци с класни стаи, лентата е забавна ,съвременна и изпълнена с много ефекти, музика и история .
Филмът е гледан от над 10,5 милиона зрители за първите 4 дни след примиерата си в САЩ , " Наследниците"  оглавява класацията за телевизионни филм на iTunes, а саундтракът към него е на първа позиция в iTunes в категория саундтракове  и под номер три в тази класация за албуми.