Всяка жена, която се увлича от занимания във фитнес залата и поддържа добрата си форма с тренировки знае, че максималният ефект от тях се постига не само с упоритост при изпълняването на повторения на спортните уреди, но и чрез носенето на подходящ екип.

 

Разнообразието от спортни дамски екипи е наистина голямо. Важно условие при избора на дамски екип за спортната зала е не само той да бъде красив, но да е практичен и удобен. Ето защо младите спортистки следва да обърнат внимание на някои правила при избора на екипи.

Дениспорт спортни екипиСпортните дамски екипи с плоски шевове са по-подходящи за заниманията във фитнеса - те няма да предизвикат дискомфорт по време на тренировка, особено при упражнения, които се изпълняват в легнало положение.

При спортните облекла марката е от голямо значение. Безспорно марковите стоки са по-скъпи, но пък парите ви ще бъдат инвестирани в постигането на удобство и комфорт по време на тренировките. Марковите спортни дамски екипи не само изглеждат изключително добре, но и имат много по-дълъг експлоатационен живот, тъй като са изработени от материали с много високо качество.

Спортната зала сама по себе си представлява агресивна среда, с която неспециализираните облекла няма да могат да се справят. Евтините спортни екипи ще издържат една, максимум две тренировки – физическите усилия водят до изпотяване, съответно постоянно пране и изхабяване на нискокачествената материя. Дамският спортен екип бързо ще загуби своята форма, цвят и съответно настроение, и никоя жена не би пожелала да носи подобно облекло, дори и във фитнес залата. Красотата на жената трябва да се вижда навсякъде!

Спортният дамски екип представлява комбинация от: обувки (различни видове в зависимост от характера на тренировките), спортно бельо, клин, горнище, аксесоари.

Памучните спортни екипи са подходящи само при фитнес занимания с ниска интензивност. Това е така, защото памукът има свойството да попива влагата и дълго време остава мокър. По тази начин екипът става по-тежък, като наред с това може да се превърне в причина да се простудите – в спортната зала климатикът или вентилационната система работят почти непрекъснато и с мокрите дрехи по тялото настинката ви е сигурна.

Синтетичната материя невинаги е нещо лошо, особено що се отнася до спортния ви живот. Истина е, че всяка жена би изхвърлила от гардероба си синтетичните облекла, но този материал е прекрасен за тренировки във фитнес залата. Модерните технологии, използвани в спортните екипи, като DryFit, DryTech, ClimaCool и др. придават на синтетиката редица полезни качества: материалът бързо попива влагата и я извежда навън, като при това остава сух и лек. Друга фантастична технология е използването на сребърни йони или златни наночастици в спортните екипи, което им придава силен защитен антибактериален ефект.

Никога не прибирайте в раницата си използвания по време на тренировката екип. Микробите, които са полепнали по него от уредите във фитнес залата бързо ще се увеличат многократно в микроклимата на раницата. Важно е да знаете също така, че спортните екипи трябва да се перат на ниска температура (30 °С).

Може би най-важната част от спортния дамски екип е спортният клин. Критериите за удобен дамски клин за занятия във фитнеса са следните:

Спортни екипи от denisport.net

- Клинът трябва да бъде стегнат, но не впит.

Важно е да се чувствате комфортно в него и да извършвате всички необходими движения с лекота; -

Дамският спортен клин трябва да бъде изработен от дишаща еластична тъкан – полиестер + еластан, полиестер + памук + спандекс, полиестер + ликра и др.; -

За дамите е важно да знаят, че когато купуват клин трябва да спазват реалния си размер.

В залата се изпълняват много упражнения като клекове, подскоци, разтягания и т.н.

Чудесно е, когато една жена иска да има красиви и стегнати крака, но не и ако се налага да ги подчертава като носи по-малък размер клин.

Той ще е прекалено стегнат и ще пречи на нормалното изпълнение на упражненията.