Когато търсите мъжки часовник за себе си или за да зарадвате скъп на сърцето ви мъж, има толкова много въпроси и детайли, на които трябва да обърнете внимание при избора, за да сте сигурни, че той е правилен.

С огромното разнообразие от различни видове, марки и модели часовници е изключително трудно да вземете решение особено ако нямате подробни познания в тази област.

Това обаче не означава, че не може да се справите успешно с тази мисия. 

За да ви помогнем да направите възможно най-добрия избор, от който ще бъдете доволни и няма да сте хвърлили парите си на вятъра, създадохме това подробно ръководство.

В него ще обърнем внимание на всички важни стъпки при покупката на часовник.

Кои са важните характеристики, на които задължително да обърнете внимание?

Как да откриете часовник, който подхожда на стила ви?

Как да спестите пари?

Откъде да купите часовника, за да не бъдете измамени с реплика? 

Ако искате да разберете отговорите на всички тези въпроси и съветите на експертите в тази област, това ръководство е точно за вас!

 

 

 

 

1. Знайте какво търсите, за да го намерите 

Както вероятно сте се убедили от опит, ако вече ви се е налагало да избирате часовници, че пазарът е пренаситен от възможности. Различни марки, цени, функции и изключително разнообразна визия. В такъв момент човек започва да се лута и съвсем разбираемо не може да вземе решение. Проблемът се крие в това, че нямате ясна представа от какъв часовник се нуждаете. За да се ориентирате добре, трябва да имате отправна точка. Най-лесният начин да вземете правилния избор е като знаете какво търсите. 

Тук искаме да обърнем внимание, че няма един единствен модел, който да е перфектният избор за всеки. Всеки мъж има своята индивидуалност, стил и характер, съответно би му прилягал различен аксесоар. Казано по друг начин, изборът на часовник е персонален. Той зависи от вашите предпочитания, стил и дори от начина ви на живот.

 

2. За какво ще използвате часовника?

За да изградите една идея по-ясна представа от къде да започнете търсенето, помислете дали имате нужда от удобен и небрежен часовник за ежедневна употреба, или вече имате такъв и искате да допълните колекцията си с изтънчен и елегантен модел за специални поводи? Може би се нуждаете от часовник, който да ви помогне да проследявате тренировките и фитнес постиженията ви?  В различните случаи ще имате нужда от три напълно различни модела. Отговорът за какво ще използвате часовника,  ще ви даде добра отправна точка във вашето търсене, защото ще ограничи практически безкрайните възможности за избор. 

Тези типове часовници значително се отличават един от друг. Ежедневният часовник предполага да е по-изчистен и класически модел, за да се впише лесно с тоалетите, които носите всеки ден.  В този случай, имате нужда и от аксесоар, който да е издръжлив, имайки предвид, че ще стои на ръката ви постоянно. 

Часовниците за специални поводи или делови събития, изискват да бъдат по-елегантни. Ако инвестирате в аксесоар, който да показва статус, то марката и цената имат значение. 

При часовниците за спорт, обикновено най-важни са функциите, които моделът предлага. Модерната визия също е бонус.

 

3. На кои характеристики на часовника да обърнете внимание?

Създаването на часовници е започнало като занаят, а постепенно се е превърнало и в многомилионна индустрия. Зад тях стои прецизна наука и инженерни знания, натрупани през вековете. Затова  е важно да обърнете внимание на някои от основните характеристики на всеки часовник, преди да пристъпите към покупка.

 • Видът на механизма е първото и най-важно нещо, защото от него в голяма степен зависи прецизността в отмерването на времето, а също и поддръжката, която трябва периодично да извършвате. Класически вариант са механичните часовници, които навиват ръчно и работят без батерии. Автоматичните часовници са вид механични, които обаче използват движението на ръката ви, за да се задвижват. Накрая имаме съвременни и предпочитан вариант - кварцови часовници, които работят на батерии. Към този момент те са най-точни в отмерването на времето и изоставането им е минимално. Те обаче изискват периодична подмяна на батериите. Какъв механизъм ще предпочетете отново е индивидуален избор, но ви препоръчваме да проучите по-внимателно, преди да вземете решение. 
 • Диаметърът на циферблата е още едно важно нещо,  защото от него зависи как ще изглежда часовника върху китката ви. Особено ако сте решили да поръчате онлайн  от сайт за часовници и не може да видите как ще изглежда, поставен върху ръката ви. В такъв случай вижте посочените размери в описанията на продукта, за да прецените, а не разчитайте само на снимките, тъй като може да се подведете.
 • Каишката или верижката на часовника също не е за пренебрегване. Първо вижте какъв е размерът ѝ, за да сте сигурни, че ще ви пасне добре. Още по-хубавото е, ако откриете вариант, който позволява лесно да се регулира. Другото важно нещо е удобството. Имайки предвид, че ще носите вашия часовник често, убедете се, че каишката е практична и удобна за носене. 
 • Вида на стъклото е определящ за устойчивостта на надраскване. Средният клас часовници обикновено разполагат стъкло от минерал-кристал, което е по-податливо на надрасквания, в сравнение със стъклата, които имат сапфирено покритие и са значително по-здрави. 
 • Марката и цената - последно, но не и по значение. Има марки, които са се превърнали в нарицателно за качество и поддържат висока цена. Съветваме ви да не купувате часовника само заради марката, а да обърнете внимание на характеристиките му и до колко те отговарят на вашите нужди, а също и на бюджета ви. Целта е да откриете най-доброто възможно съотношение между сумата, която ще платите и качеството и функциите, които получавате в замяна.

 

4. За какво да внимавате при покупка? 

След като сте минали през горните стъпки, вече ще имате много по-детайлна представа какъв часовник търсите. Това ще ви позволи значително да филтрирате възможностите до един или няколко модела, чиито плюсове и минуси да сравните, като изберете победителя. 

Е, вече знаете точния модел, който искате да купите. Идва ред обаче да изберете от къде да го купите. Много е важно да не подценявате този избор, тъй като часовниците са едни от стоките, които често биват фалшифицирани и продавани от некоректни търговци като оригинален продукт. 

Подберете внимателно търговеца, от който ще купите часовника, особено ако сте отделили голям бюджет, защото може да се окажете измамени и да сте дали парите си за продукт, който далеч не струва толкова. 

Доверете се на онлайн или физически магазин с доказана репутация. Проучете мненията на клиенти, които вече са купували от там и обърнете внимание на плюсовете и минусите, които посочват в отзивите си. Може също така да проверите дали търговецът е официален дистрибутор на марките, които се предлагат в магазина му. 

Онлайн може да сравните цените в различните магазини и да откриете най-добрата сделка. Съветваме ви, ако искате да спестите пари, да изчакате сезоните или празничните намаления, когато може да се възползвате от по-висок процент отстъпка. 

Избягвайте да купувате продукти от магазини, които изглежда съмнително или предлагат нереално ниски цени. В по-голямата част от случаите, това е измама. Възможно е изобщо да не получите продукта или да ви бъде изпратена евтина реплика. Колкото и да е изкушаващо предложението, не се подлъгвайте, за да не останете разочаровани. 

С това приключва този подробен наръчник, който сме сигурни, че ще е от полза на всеки, който е в търсене на перфектния часовник. Възползвайте се от тези ценни съвети и ви гарантираме, че ще останете доволни от покупката си. А ако търсите още полезна информация и качествени оригинални часовници на атрактивни цени!

 

Както подсказва самото му име, натурално пчелно млечице Radihoney ще Ви изненада с почти безкраен набор от здравословни ползи, за които ще си говорим в следващите редове. Нерядко, пчелното млечице се нарича още и „желе роял“ поради богатия си на минерали и витамини състав и ограничено количество, което пчеличките произвеждат.

Прочети още...

В съвременния дигитален свят, в който живеем, използването на видео реклама е не само препоръчителен, но и направо задължителен елемент от рекламната стратегия на почти всеки бизнес.

С помощта на видео рекламата вие имате възможността да достигнете таргетирана аудитория по един приятен, не дотам агресивен и притискащ потребителя, начин. Нещо повече, видеоклиповете винаги са били на почит сред потребителите и в непрестанно развиващия се гигант за видео споделяния, а именно YouTube.

video of image production

 

 

Рекламата днес и вчера: какво и как се промени през годините?

Да изтупаме архивите от прахта и да се върнем към отдавна изминали времена, през които видео рекламите бяха като че ли малко суховати в сравнение с идеите на новото време.

Разбира се, недотам впечатляващи примери е имало и тогава, не само в днешни дни.

„Епични“примери от някои стари видео реклами с голяма степен свързваме с рекламите за цигари, според които пушенето не е чак толкова вредно.

Изненадата, която лъха от този пример, ни кара да се пошегуваме с консерватизма и по-строгите правила тогава като цяло.

О, и да не забравяме култовия слоган „кокаин лекува зъбобол“ – абсурдно, нали?

Рекламният постер, видян в британския вестник „Дейли мейл“, препоръчва употребата на кокаин против зъбобол. Е, добре, на теория можем да се съгласим, че дори най-тежкият и болезнен зъбобол би утихнал след доза кокаин. Но ако оставим шегата настрана, реклама на подобни опасни и забранени от закона стоки не е съвсем удачна, нали?

В друг пример, този път идващ от САЩ, се препоръчва на майките да дават на децата си кенче кока-кола, защото било полезно за тях, макар че всички знаем каква е истината.

Интересните примери въобще не спират дотук. В друга реклама на цигари, по-конкретно на популярни ароматизирани пурети, се споделя как над Х% от лекарите избирали точно този вид пурети.

Рекламното послание намеква (или направо натвърдва) за това как всяка дама ще си падне по вас щом употребявате тази марка пурети. За протокола, това е рекламно послание чак от 1970 година.

Изключително любопитно в случая е възприемането на такъв тип реклами през онези години и още повече реакцията на обществото към тях. В днешно време, разбира се, подобно послание надали ще предизвика вълна от негодувание, по-скоро смях и глъч, ирония, и закачки.

В миналото аналогично са били рекламирани и очевидно вредни, дори опасни стоки включително и наркотици, както вече посочихме.

 

Как се променя маркетингът с течение на времето

Говорейки за рекламите през 90-те няма как да не споменем някои разлики в посланието, самият дизайн и идеи за изпълнението им. Разбира се, винаги има и изключения и на тях можем да сложим печат „рекламни гафове“ като в тази група могат да попадат неподходящи за деца съдържание (примерът с двойката и пурите), реклами тип фалшиви новини (този морков ще ви направи 2 метра висок) или непозволено съдържание (вземи кокаин на промоция). Ако бяха позволени, светът, в който живеем, щеше да придобие съвсем друг вид.

 

Въздействие чрез изработка на видео реклама

С развитието на технологиите се промениха и способите за въздействие чрез стандартна или видео реклама. Нещо повече, специално видео рекламата в интернет продължава интензивно и непрекъснато да се развива. Опростяването на технологиите също помага на рекламодателите да планират, структурират и поднасят завладяващо видео съдържание за своята целева аудитория.

Разбира се, телевизията съвсем не представлява единственият „подиум“ за реализиране на такъв тип рекламна дейност. Дори напротив, видео съдържанието в интернет води телевизията по много точки и категории, особено що се касае до по-младата група потребители.

Като цяло малко по малко видео рекламата в интернет измества телевизионната и това се дължи също на спада на интереса на младите да стоят пред телевизионния си екран. Именно поради тази причина, вашият бранд задължително трябва да е там, и то с ангажираща, добре замислена видео реклама.

Самата видео реклама може да бъде излъчена в разнообразни канали – конкретни интернет страници, мобилни телефони, таблети, смарт телевизори и др. Настаните ли се там, това ще превърне вашата видео реклама в един от най-предпочитаните начини за мобилна комуникация през следващите години.

Е, вярно е, че пазарът у нас все още е недостъчно развит за това, в сравнение със САЩ например, но вашият бранд трябва да бъде готов за тази промяна, защото тя ще дойде.

Планирайте този ключов за вашия бранд момент с професионално заснета видео реклама на невероятно атрактивни цени.

 

видео заснемане

Видове рекламни видеоклипове – лесни визуални решения за всеки бизнес и ситуация

Работата с видео реклама в интернет се различава значително с тази при телевизионната реклама. Стандартната продължителност на ТВ рекламите е 15-30 секунди. За разлика от тв рекламата, онлайн видео рекламата може да варира значително откъм продължителност в зависимост от целта на рекламния видеоклип. Дължината може да бъде от скромните 5 секунди и да достига до няколко минути. Късите формати от около 15 секунди се препоръчват все по-усилено за рекламни кампании с потребители, които имат нисък праг на задържане на вниманието.

Ние сме Медия Трейдинг – малка, но изключително ефективна група от специалисти в заснемане и изработка на професионална видео реклама включително и анимирани explainer видеоклипове

explainer видеоклипове

Ако се свържете с нас ще можете да се възползвате от професионална видео продукция, представяща бизнеса ви в най-добрата му светлина.

Можете да разчитате на нашия опит за изработка на:

 •      Телевизионна реклама
 •      Видеозаснемане
 •      Цялостна видео продукция
 •      Explainer видео
 •      Корпоративно видео
 •      Видео с отзиви на клиенти
 •      Видео за мобилни приложения
 •      Обучително видео
 •      Продуктово видео
 •      Промо видео
 •      Слайдшоу видео
 •      Whiteboard видео (видео тип бяла дъска)

Не обичаме да се хвалим сами, но клиентите ни остават удовлетворени от работата по съвместните проекти и дори ни наричат „креативно мислещи хора“. Разбира се както смятаме, че всеки бизнес трябва да прави, непрекъснато се опитваме да развиваме и подобряваме способностите и знанията си в динамичната и силно конкурентна среда, в която работим.

 

Да поговорим малко за бизнеса в днешното конкурентно време - онлайн

За да бъдете запомнени от вашите потенциални клиенти е важно да присъствате в ежедневието им чрез ангажираща вниманието и внушаваща доверие реклама. Нещо повече, добре изпипаната видео реклама дори ще помогне да повишите така наречения параметър brand lift. Например, ако публикувате вашето бранд видео и го качите в някой безплатен сайт за видео споделяне, като YouTube например, в рамките на този brand lift могат да се засичат следните изследвания:

 •      Запомняне на бранда
 •      Запознаване с бранда (за нови такива)
 •      Фаза на обмисляне
 •      Фаза на предпочитане на марка Х пред марка Y
 •      Намерение за покупка/възползване от услугата
 •      Поведение към бранда

Ако ни се доверите, ние ще изработим професионално видео за вашия бранд, с коетп вие ще можете да достигнете до правилните потребители, така че да задържите вниманието им и да повишите бранд лифта си. За разлика от тв рекламата в каквато и да е форма, видео рекламата в безплатни канали за видео споделяния не се заплаща и можете да запознаете неограничен брой зрители със своя бранд. Е, разбира се ще ви се наложи да заплатите за нашите хонорари и за продукцията като цяло, но ако сте като нас – и вие ще желаете най-доброто за своя бизнес :).

 

5

 

Когато говорим за платени видео реклами в YouTube, има два варианта за показване на вашата реклама без да може зрителя да я прекъсне. Вариант 1 – Non-skippable: за да започне да гледа избрания видеоклип, потребителя ще трябва първо да изгледа вашата реклама. Продължителността на видеото за този формат реклами се препоръчва да бъде 15-20 секунди. Вариант 2 – TrueView in-stream реклами: с този рекламен формат потребителя има избор дали да изгледа цялата видео реклама или след 5 секунди да я прекъсне и да продължи да гледа видеото си. Тези няколко секунди са от изключително значение. Важно е да сте привлекли интереса на зрителя, а това може да стане единствено с креативен подход в изготвянето на рекламното послание и видео продукцията като цяло.

 

Как видео рекламата помага на бизнеса онлайн

В последните няколко години определено има голямо раздвижване и при нас в България, но сякаш видео рекламата все още се приема за иновативен подход в България. Именно факта, че той все още не се е наложил у нас ви позволява да направите още по-голямо впечатление на потребителите си, просто защото все още няма насищане за разлика, например, от класическите спонсорирани реклами във фейсбук, които дори могат да бъдат блокирани с външни скриптове.

Обърнете внимание, че рекламния видеоклип не само ще привлече интереса на потенциалните ви потребители, но и ще остави траен спомен в съзнанието им, особено ако видеото наистина е завладяващо и професионално измислено и реализирано. Всичко това превръща видео рекламата в изключително ефективно средство за достигане до потенциални клиенти, от което не бива да се отказвате.

 

Променете отношението на потребителите към вашия бранд към по-добро

Правилното подбиране на думи в едно рекламно послание, представено по най-добрия начин във видео продукция, може значително да подобри не само продажбите ви, но и отношението на потребителите към вашите услуги/продукти или към компанията ви като цяло.

С много малки изключения, почти всеки бизнес може да се възползва от предимствата и ползите, които носят професионално заснетите видео продукции.

С тяхна помощ вашият бизнес бива разглеждан в напълно нова светлина, а това неименуемо ще окаже влияние и върху крайната цел, която сте си поставили.

И ако след всичко това все още се колебаете дали да се възползвате от видео реклама за вашия бранд, продукт или услуга, изброените по-долу опорни точки със сигурност ще разсеят всичките ви съмнения:

 •      Над 63% от бизнесите в САЩ вече използват видео рекламата в интернет като част от маркетинг инструментариума си, а над 82% от тях смятат, че това е ключова добавка към цялостната дигитална стратегия.
 •      Над 83% от бизнесите посочват много по-добра възвръщаемост на инвестицията след добавянето на видео реклама към рекламната си дейност.

 

видео рекламата се отличава с висока възвръщаемост

 

Видео рекламата ангажира зрителя много по-лесно

„Don’t tell me. Show me” – Не ми разказвай, покажи ми.

Следвайки този принцип, вие ще можете нагледно да покажете защо вашите услуги или продукти са по-добри от тези на конкуренцията. Добавяйки видео продукция на своята лендинг страница, редица чуждестранни фирми вече говорят за увеличаване на конверсиите/продажбите с над 80% - това вече е върхът, нали?

 

Google просто обича видеоклиповете

Защо ли? Много просто.

Видео съдържанието, за разлика от текстовото, ви позволява да задържите вниманието на потребителя по-дълго на вашия сайт. Колкото повече прекарано време има на сайта ви, толкова по-силно това сигнализира на Google, че сайтът ви предлага добро съдържание и оттам нелошо потребителско изживяване.

Да не говорим, че откакто Гугъл притежават YouTube, се забелязва значително подобряване на ефекта от видеата върху потребителите и вземането на решение за покупка. А ако трябва да си служим и със цифри, Moovly ни дават солидна храна за размисъл – статистиката им показва, че бизнесът с видео реклама има 53 пъти по-добър шанс да се покаже на по-горна позиция в търсачката, отколкото тези, които не разполагат с качествено видео.

 

Видео рекламата е перфектна за мързеливите купувачи

Всеизвестен факт е, че потребителите сканират информацията, а какво остава за най-мързеливите купувачи сред нас. Ето защо е важно да хванете и тяхното внимание, което би могло да се превърне в задълбочен интерес към вашите услуги/продукти, особено ако сте си изиграли правилно картите.

 

Качествената видео реклама ви помага да:

 •      Подобрите имиджа на бранда си и неговата разпознаваемост – видео рекламата ви помага да достигнете до сравнително широк спектър от потребители.
 •      Повишите значително доверието на потребителите към вашия бизнес – професионалната и добре планирана видео реклама автоматично ви позиционира като иновативен, развиващ се бранд.
 •      Позволява селектиране и таргетиране на различни целеви групи, до които е планирано достигане на вашето рекламно послание.
 •      Ефективен метод за повишаване на продажбите на вашите услуги или стоки в дългосрочен план.
 •      Позволява възможност за добър контрол върху презентирането на компанията ви сред обществото.
 •      Значително оптимизиране на разходите за маркетинг дейности – видео рекламата сервира множество варианти за отчитане на резултатите от кампаниите.
 •   Много повече свободно време за вашия екип, което да оползотворите във вътрешни обучения, които да ви развиват.

 

видео рекламата е много ефективна

 

Защо да ни се доверите за изработката на вашата видео реклама?

В Медия Трейдинг се гордеем с нашите постижения в света на видео продукцията и заснемането. В портфолиото ни ще намерите богата гама от професионални фотографски и видео услуги, касаещи всичко свързано със създаването на видео и фото продукция за тв реклама и/или интернет. През годините сме работили с едни от най-големите големи родни и чуждестранни брандове и фирми, които избраха да ни се доверят заради професионализма, прецизността и личното отношение, което влагаме във всеки един проект, с който се захващаме. Обичаме да работим и с по-малки компании, които пък винаги ни дават повече свобода на действие и ни оставят да се развихрим.

Независимо дали сте стартиращ бизнес или сте утвърден бранд, видео рекламата е подходящо и особено ефективно средство за достигане на правилни аудитории, на които искате да напомните за себе си или пък да спечелите нови привърженици със специални, нови и интересни предложения.

 

видео реклама

За да бъде успешна една видео продукция и за да може да окаже желаният ефект за даден бранд или бизнес, тя трябва да бъде създадена качествено с професионален екип, техника и задълбочени знания за работата с видео продукции. Нашият екип работи всеотдайно, наблягаме на това, което има значение точно за вашия бизнес и винаги даваме най-доброто от себе си без да правим никакви компромиси!

 

8

Благодарение на многобройните ни клиенти (родни и чуждестранни), ние непрекъснато се развиваме и с радост бихме оставили своя почерк и във вашия маркетинг!

В Медия Трейдинг превръщаме клиентите си в свои дългогодишни партньори, които могат да ни се доверят за бъдещи проекти! Свържете се с нас още днес.

 

Нашите колеги

 

1 2 3  4 9

София дизел център

 

Ремонт на дизелови помпи цени

Ремонтът на дизеловите помпи варира в различни цени и се определят от различните части на помпата. За дребни ремонти като почистване на дюза или пък смяна на някоя от частите на дюзата цените не са високи. Но когато става въпрос за електронните блокове на дюзите нещата стоят по различен начин.

Електроните блокове в горивната система са два. Единият е за двигателя, а другият е за помпата. Най-честия проблем, който се среща, е невъзможност да се запали. 90% от случаите причина за това е електронния блок.

Най-скъпите елементи на една горивна помпа

Електронният блок е един от най-скъпите елементи на една горивна помпа и това създава много неприятности на шофьорите.

В него се съдържат всички системи за впръскване на гориво, възбудители и датчици. Почти за всички е непосилна покупката на нов, а ремонта трябва да бъде извършен от професионалисти.

Как протича ремонта на ГНП

За да се направи ремонт на електроника на гнп , помпата трябва да бъде демонтирана от превозното средство. Това можете да направите сами или пък да отидете в сервиз и да ви я свалят.

След това се проверява на специална машина къде е проблема и се отстранява. В оторизираните сервизи ще проверят помпата и на стенд, за да видят дали всичко е в изправност.

Ако нямате възможност да занесете помпата лично, но искате да е прегледана от истински професионалисти, можете да я изпратите по куриер на Sofia Diesel Centre, където ще направят диагностика и ще ви бъде съобщено какво ще включва ремонта, цена и ще отговорят на въпросите ви.

След ремонта

След ремонта на горивната помпа, ще си я получите обратно с гаранция по куриер. За да изпратите помпата или да посетите Sofia Diesel Centre не е необходимо да запазите предварителен час. Помпата ще се приеме на момента и предаде на съответните специалисти.

 

 

Погледнем ли логата на Toyota, Nike, Amazon или BMW, незабавно ги разпознаваме и знаем какви компании стоят зад тях. Гладкият и елегантен вид на логата създава впечатлението, че тези компании са огромни, работят професионално и произвеждат висококачествени продукти. Което е и самата истина. Когато обаче попаднем на лошо разработено фирмено лого, моментално оставаме с убеждението, че въпросната компания е малка, не може да си позволи изработката на по-добро лого и едва ли предлага особено качествени продукти и услуги. 

Прочети още...