⚡ Кратък отговор

Малката панда (Ailurus fulgens) е животно, което се среща в областта между Хималаите и Южен Китай. Има дълга лъскава кестенява козина и опашка с редуващи се светли и тъмни пръстени. Храни се през нощта, а през деня стои по дърветата.

Какво е малката панда?

Малката панда (Ailurus fulgens) е животно, което се среща в областта между Хималаите и Южен Китай. По много признаци прилича на енот.

Как изглежда?

Има дълга лъскава козина с интензивно кестеняв цвят. Лицето ѝ е бяло с тясна тъмна ивица от очите към ъглите на устата. Опашката е с редуващи се светли и тъмни пръстени.

С какво се храни?

Храни се през нощта с клонки от бамбук, треви, жълъди и плодове.

Как прекарва деня?

През деня обикновено остава по дърветата. Дългата и рошава опашка е навита около тялото.

🧠 Запомни
  • Малката панда живее между Хималаите и Южен Китай.
  • Козината ѝ е кестенява, а опашката – пръстенеста.
  • Храни се нощем с бамбук, треви, жълъди и плодове.
  • Денем стои по дърветата.

Често задавани въпроси

Къде живее малката панда?

В областта между Хималаите и Южен Китай.

С какво се храни малката панда?

С бамбукови клонки, треви, жълъди и плодове.

Кога е активна малката панда?

Храни се през нощта, а през деня обикновено остава по дърветата.