⚡ Кратък отговор

Медоядът е хищно животно, което прилича на язовец. Разпространен е в Африка и Южна Азия, чак до Бенгалския залив. Известен е с навика си да разрушава гнездата на дивите пчели и е изключително агресивен.

Какво е медояд

Медоядът е хищно животно, което прилича на язовец. Разпространен е в Африка и Южна Азия, чак до Бенгалския залив.

Какво го отличава

Известен е с навика си да разрушава гнездата на дивите пчели.

Агресивност

Медоядът тежи около 12 кг, но е изключително агресивен. Той дори прогонва лъвове от тяхната плячка.

🧠 Запомни
  • Медоядът е хищник, подобен на язовец.
  • Живее в Африка и Южна Азия.
  • Разрушава гнезда на диви пчели.
  • Тежи около 12 кг, но е много агресивен.

Често задавани въпроси

Къде живее медоядът?

В Африка и Южна Азия, чак до Бенгалския залив.

Защо се нарича медояд?

Известен е с навика си да разрушава гнездата на дивите пчели.

Колко тежи медоядът?

Около 12 кг, но е изключително агресивен.