⚡ Кратък отговор
Слоновете са най-едрите и най-силните сухоземни бозайници. Обитават тропическите джунгли и тревистите равнини на големи части от Азия и Африка. Африканският слон е по-едър от азиатския.
Какво са слоновете
Слоновете са най-едрите и най-силните сухоземни бозайници. Обитават тропическите джунгли и тревистите равнини на големи части от Азия и Африка.
Африкански слон
Африканският слон е по-едрият от двата вида. Негов подвид е горският слон, който също живее в Африка.
Азиатски слон
Азиатският, или индийският, слон е по-дребен от африканския. Поделя се на четири подвида, които се срещат в Индия, Цейлон, Суматра и Малайзия.
🧠 Запомни
- Слоновете са най-едрите сухоземни бозайници.
- Африканският слон е по-едър от азиатския.
- Азиатският слон има четири подвида.
Често задавани въпроси
Кои са най-едрите сухоземни бозайници?
Слоновете са най-едрите и най-силните сухоземни бозайници.
Къде живеят слоновете?
В тропическите джунгли и тревистите равнини на Азия и Африка.
Кой слон е по-голям, африканският или азиатският?
Африканският е по-едър от азиатския.