Чакалът е див представител на семейство Кучета, който се среща в Африка и Азия. Живее в открити или слабозаселени места, понякога и в покрайнините на градове и села. Ловува нощем на семейни групи или глутници от три до шест животни.
Какво е чакал?
Чакалът е обикновен див представител на семейство Кучета. Среща се обикновено в открити или слабозаселени места в Африка и Азия. Понякога стига до покрайнините на градовете и селата, където търси храна сред боклуците.
Каква полза носи?
Като лешоядите, чакалите почистват умрели животни. Освен това ловко ловят мишки и плъхове.
Как живее?
Чакалите се държат потайно. Цяла нощ ловуват на семейни групи или глутници от три до шест животни.
- Чакалът е див представител на семейство Кучета.
- Храни се и с мърша, и с мишки и плъхове.
- Ловува нощем на групи от три до шест животни.
Често задавани въпроси
Къде живее чакалът?
В открити или слабозаселени места в Африка и Азия, понякога и в покрайнините на градове и села.
Каква полза носи чакалът?
Почиства умрели животни, както лешоядите, и лови мишки и плъхове.
Кога ловува чакалът?
Цяла нощ, на семейни групи или глутници от три до шест животни.