Андрия: обща информация

Андрия е италиански град в община Апулия. Надморската височина на града е 151 метра, а общият брой население е 100 202 души според преброяването през 2011 година. Италианското градче всъщност представлява един от общо трите главни административни центрове на италианската провинция Барлета-Андрия-Трани, разположена в същия регион.

Намираща се по-конкретно в сравнително южните части на Италия, Андрия се слави с разкошните си архитектурни сгради, напомняща за готическия стил от миналото, множество катедрали, дворци, както и не на последно място разбира се църкви в средновековен стил.

Поглед към Андрия от миналото

Макар и да липсват подробности относно създаването на Андрия и обявяването ѝ за град, населението ѝ през далечната 1046 година се оказва напълно достатъчно за анонсирането ѝ като такъв.

Именно в този регион са открити и останките на Св.Ричард, в чест на който местните се включват в ежегодния градски фестивал, който се провежда в периода 23-30 април, за да почетат паметта на светеца.

Друга паметна дата за града се явява 1799 година, когато Андрия бива обсадена от французите. Обсадата на града логично води до унищожаване на една огромна част от културните забележителности, исторически паметници и архитектурни сгради за онова време.

Въпреки това, Андрия пази до ден днешен спомена за миналото като предлага на безбройните си интернационални туристи и местни страхотни пейзажни гледки, разкошни пъстри градини, реновирани старинни църкви в средновековен стил, дворци, паметници и така нататък.

Повече от чудесен пример за богатството на Андрия в културен и исторически план е разкошният дворец Кастел де Монте, който е запазил автентичната си осанка от миналото. Тесни живописни улици, прекрасни сгушени кафенета и луксозни ресторанти очакват посетителите на Южна Италия и Андрия, намираща в община Апулия.

Едни от задължителните места, които всеки турист трябва да посети, ако пътува до Италия, са църквата на Светия кръст, Храмът на Дева Мария, църквата на Сан Агустино, Катедралата, намираща се точно в центъра на града, църквата Санта Мария ди Порто, църквата на С. Франциск и др.