Питате се защо не виждате публикациите на приятел във Фейсбук?

Facebook ви позволява да следвате подвизите на приятели, семейство и колеги и да им отговаряте чрез актуализации на състоянието и други съобщения. Понякога обаче може да се опитате да проверите съобщение, което сте видели по-рано, само за да разберете, че то е изчезнало. Ако знаете, че никой не го е изтрил, тогава търсенето на други потенциални причини може да ви помогне да намерите пропуснатия пост.

Състояние на приятел

Facebook предоставя на потребителите възможността да премахват приятели от техните профили. Това пречи на отдалечения приятел да получи достъп до публикации на стената и друга информация за профила. Проверката на емисията ви с новини може да ви позволи да проверите дали можете да видите други публикации от автора на изгубената публикация. Ако не можете да намерите публикации от този приятел, той може да ви е изтрил от списъка си с приятели във Facebook. Можете да потвърдите статуса на вашия приятел, като проверите дали този човек се появява във вашия списък с приятели във Facebook.

1111

 

Филтриране и блокове

Използването на филтри и блокове може да ограничи броя на публикациите в емисията. Ако не можете да намерите конкретна публикация, проверете настройките на емисията си. Блокирането на определени типове публикации предотвратява появата на всяка публикация, която отговаря на критериите, във вашата емисия новини. Премахването на блока може да ви помогне да намерите липсващата публикация. Освен това промяната на външния вид на емисията с новини може да доведе до повторно появяване на съобщението във вашата страница.

Предпочитания за поверителност

В допълнение към общите настройки за поверителност на профила, Facebook предлага възможността да коригирате настройките за поверителност за отделни съобщения, като щракнете върху иконата за заключване на поверителност в долния десен ъгъл на вашия профил. Това ви позволява да скриете съобщения от посочените от вас приятели и предлага алтернатива на пълното изтриване на съобщението. Ако вашият приятел е променил настройката за поверителност на публикация и ви е отказал достъп, публикацията вече няма да се показва на вашата стена и повече не можете да видите публикацията на стената на приятеля си.

 


Още по темата:

Как да виждам публикациите на приятел във Фейсбук
Настройки фейсбук приятели
Как да виждам всички публикации в Фейсбук
Как да видя скрити публикации във Фейсбук
Защо не виждам някои публикации във Фейсбук
Какво означава ограничени приятели във Фейсбук
Защо не виждам историята на приятел във Фейсбук
Как да видим заключен профил във Фейсбук