001

Идеалното ниво на платното е на нивото на очите. Така ще ви бъде по-удобно да се възхищавате на работата и да манипулирате нейното поставяне на стената. Ако ще поставяте няколко платна едно до друго, спазвайте разстояние от 2-3 см между тях.

Ако апартаментът има високи тавани, дайте предпочитание на хоризонтални продукти. Вертикалните картини визуално ще удължат вече впечатляващите стени.

Платната могат да украсят празни стени или свободно пространство над мебелите. Уверете се, че кантът на картината не е твърде близо до интериорните елементи - в противен случай функционалните елементи и декор визуално ще се слеят в едно.

Идея: Снимките в апартамента могат не само да висят по стените, но и да стоят на рафтовете „небрежно разхвърляни“. Такова разположение е приемливо за масивни платна в рамки.

Грешки при поставяне

Стена с картина в интериора със сигурност ще привлече вниманието. Вземете това предвид при проектирането и се опитайте да обмислите композицията предварително.

Кои са най-често срещаните грешки на новите дизайнери?

  1. Не вземайте предвид размера на картините. Твърде малкото платно на голяма стена просто ще се изгуби, а масивните продукти в компактна стая визуално ще „изядат“ пространството. 
  2. Съставете композиции от напълно разнообразни продукти. Фантазията при декорирането на интериора е добре дошла, но добрият вкус трябва да е на първо място.
  3. Окачвате снимки, напълно забравяйки за правилата за местоположение. В резултат на това вместо красиво проектирана стена се получава безполезен куп от елементи.
  4. Оставяте твърде големи празнини между елементите на модулните картини. Оптималният отстъп е 4-10 см. Колкото по-масивни са модулите, толкова по-широко трябва да бъде пространството между тях.
  5. Забравяте за собствените си предпочитания, разчитайки само на каноните на интериорния стил. 

Визуални примери за грешки и дизайнерски трикове ще ви помогнат да създадете своя собствена визия за дизайн. Напълно възможно е да измислите нов начин да разнообразите интериора с помощта на картини.