013432

Целулитът е на дневен ред в живота на много хора, както на мъже, така и на жени. Освен да предизвика дискомфорт, портокаловата кожа може да повлияе пряко на самочувствието.

За щастие, в днешно време съществуват различни начини, чрез които да се отървете от този проблем. Съвременната козметична индустрия предлага иновативни и ефективни решения за борба с целулита.

Сред доказаните като ефикасни методи се открояват процедурите криолиполиза и премахване на целулит с venus legacy.  Научете повече за тези методи, как те подпомагат състоянието на кожата и повече за целулита и неговата поява от екипа на дерматологична клиника Dermal Lase Center. 

Какво представлява криолиполизата?

Това е метод за трайно разрушаване на мастни клетки и придобиване на желаната форма с минимални усилия. Криолиполизата е безболезнена процедура, която е минимално инвазивна и подходяща за хора, които имат силно изразени натрупвания на мазнини в деликатните зони от човешкото тяло.

Освен за намаляване на процента на мазнините обаче, криолиполизата служи за овладяване на целулита.

Методът се основава на принципа, че мастните клетки са по-чувствителни към студ от околните тъкани. Технологията охлажда мастните клетки до температура, при която те кристализират. След тяхното разрушение те се изхвърлят естествено от тялото.

Предимствата на Venus Legacy

Venus Legacy е друга водеща технология в борбата с целулита, която се характеризира със следните особености:

  • комбинира радиочестотна енергия с пулсиращи електромагнитни полета;
  • процедурата по премахване на целулит с venus legacy води до затопляне на дълбоките слоеве на кожата, което стимулира производството на колаген и еластин;
  • поради повишеното количество колаген и еластин епидермисът променя своята структура и подобрява вида си – кожата е по-стегната и гладка, а целулитът е значително по-редуциран и това може да се забележи дори с просто око;
  • Venus Legacy осигурява подобрение на кръвообращението и може да допринесе за по-добър общ тонус на кожата.

За да постигнете зашеметяващи резултати и да се отървете от целулита, може да комбинирате двете процедури – криолиполиза и Venus Legacy. Криолиполизата може да намали мастните депа, докато Venus Legacy може да помогне за подобряване на качеството на кожата и нейната стегнатост.

В допълнение, целулитът може да бъде редуциран чрез правилно хранене, намалено количество сладки и газирани напитки, намалена консумация на трансмазнини и редовна физическа активност.