014342            Alcon

Към настоящия момент най-големият сегмент при оптичните продукти се заема от американската компания Alcon. Alcon е световен лидер в офталмологията, който последователно разширява границите на иновациите в областта на продуктите за контактна корекция на зрението и разтворите за тях. Ангажиментът към подобряване на очното здраве и зрението е отразен в разработването на няколко революционни технологии.

Иновациите на марката адресират широк спектър от зрителни дефекти и подобряват цялостното потребителско изживяване. Най-новите технологии включват усъвършенствани материали за лещи, иновативен дизайн и последно поколение разтвори – всички насочени към осигуряване на оптимален комфорт, ясно зрение и лекота при употреба.

Силикон-хидрогел – материал, който направи революция в контактните лещи

Едно от най-значимите постижения на Alcon е създаването на силикон-хидрогел, материал за контактни лещи. Силикон хидрогелните лещи от продуктовите линии Air Optix и Dailies Total1, предлагат превъзходна кислородна пропускливост в сравнение с традиционните хидрогелни лещи. Предлагат се от всички оптики у нас и могат да се закупят дори онлайн от магазин Lensin.

Високият пренос на кислород е от решаващо значение за поддържане на здравето на очите. Лещите от този материал намаляват риска от усложнения като хипоксия – състояние, което може да доведе до дискомфорт и потенциално увреждане на тъканта на роговицата. Резултатът е леща, която остава удобна през целия ден, дори при продължително носене.

Прецизен профилен дизайн, използван в мултифокалните лещи

Освен иновациите при материалите, Alcon направи значителни крачки и в дизайна на контактните лещи. Американският оптичен гигант създаде прецизен профилен дизайн, използван в мултифокалните лещи Dailies Total1, осигуряващ безпроблемен преход между различни нива на оптична сила, необходим на хората с пресбиопия.

Тази технология гарантира ясно зрение на всички разстояния – близо, средно и далеч – без резки промени, които могат да възникнат при други видове мултифокални лещи. Въпросният дизайн имитира естествената функция на окото, предлагайки по-естествено визуално изживяване и подобрявайки цялостното удовлетворение на потребителите.

HydraGlyde Moisture Matrix – фундаментът на най-добрия разтвор за контактни лещи

Друга новаторска технология е HydraGlyde Moisture Matrix, включена в многофункционалния разтвор за контактни лещи на Alcon - Opti-Free PureMoist. Тази технология работи, като обгражда лещата с възглавница от влага, поддържайки я добре хидратирана през целия ден.

HydraGlyde не само подобрява комфорта, но също така помага за пълното отстраняване на липидни и протеинови отлагания, поддържайки лещите по-чисти за по-дълги периоди от време. Това свойство на разтвора е особено полезно за хора със сухи или чувствителни очи, тъй като намалява дразненето и насърчава безпроблемното носене на контактни лещи.

SmartShield – технология, която защитава лещите от налепи

Технологията SmartShield на Alcon е друга иновативна разработка, внедрена в контактните лещи на марката и по-конкретно в семейството Air Optix. Тази технология създава ултратънък защитен слой около лещата, който помага да се предотврати натрупването на липидни и протеинови отлагания.

Тези отлагания могат да компрометират комфорта при носене на лещи и визуалната яснота, така че технологията SmartShield играе критична роля за осигуряване на постоянна производителност и удължаване на живота на продуктите за контактна корекция на зрението.

Дизайнът Precision Balance 8|4 е поредният забележителен напредък, особено за хората с астигматизъм. Този дизайн, използван в лещите Air Optix for Astigmatism, стабилизира лещата бързо при поставяне и я държи на място през целия ден. Уникалната разработка на американския бранд минимизира изместването на лещата в окото - често срещан проблем при торичните лещи, като по този начин осигурява по-надеждно визуално изживяване.