Инфекцията с Хеликобактер пилори води до продуциране на специфични антитела в кръвното руслов. Те могат да бъдат доказани с прост кръвен тест, а наличието им показва развитие на Хеликобактер пилорна инфекция. След образуването на антителата, те могат да циркулират във вашия организъм много години, дори и след преодоляване на инфекцията.

За това посоченото изследване е оправдано само при пациенти, при които до момента подобна инфекция не е установявана. Голямо предимство на кръвния тест е бързото извършване на процедурата и възможността за осъществяването ѝ в манипулационната на личния ви лекар. За разлика от останалите изследвания на Хеликобактер пилори кръвният тест не може да бъде опорочен от прием на медикаменти.

Изследване на фекалии

Този тест изисква събиране на малко количество от вашите изпражнения, които се обработват с цел доказване на Хеликобактер пилори в стомаха.

Изследвания и лечение

Ако личният ви лекар подозира наличие на пептична язва, ще ви бъдат предложени някои от посочените вече тестове. Ако резултатът е позитивен ще бъде назначено лечение. При негативен отговор, лекарят ще преразгледа симптомите ви.