Преди да започнете разработката на вашия нов уебсайт, необходимо е да премислите някои неща. В тази статия ще ви споделя ценни съвети, при това безплатно - затова я прочетете докрай!

Защо тези съвети са важни?

Знаете, че опитът обикновено се плаща скъпо. В случай че бихте искали да избегнете скъпото плащане, по-добре се запознайте с тези съвети. И така, да започваме по същество.

Изяснете си за какво ще бъде уебсайтът ви

В нашата агенция, webselo.com, където правим сайтове непрекъснато, имахме случай, в който клиент искаше да му изработим онлайн магазин, в който да продава... всичко и общо взето - да има всичко, и да прави всичко за клиентите си. Не че има нещо лошо, само че... има един основен принцип на успеха в маркетинга - ако се опиташ да бъдеш всичко за всичко, накрая ще бъдеш... нищо за всички...

Затова - изяснете си много конкретно и ясно - какво ще продавате с този сайт, какво ще предлагате, какъв ще бъде бизнес моделът ви.

Разгледайте сайтове на конкуренти

Твърде редки са случаите, в които имате уникален продукт, който никой друг не продава и който няма никакви заместители. Вместо да преоткривате топлата вода - изучете внимателно конкурентите си и най-вече установените фирми в бранша - уверявам ви, има какво да научите от тях.

Създайте изчистен дизайн и не усложнявайте излишно

Колкото по-изчистено, конкретно, точно и ясно - толкова по-добре. Не запълвате уебсайта си с елементи, които биха били излишни и които не дават добавена стойност за вашите потребители. Взаимствайте идеи за разположение на елементите и за дизайна от големите марки във вашия бранш - те ЗНАЯТ КАКВО ПРАВЯТ!

Консултирайте се с вашите професионални разработчици и дизайнери

Ако не сте сигурни как да изглежда и функционира вашият нов уебсайт, обърнете се към професионалистите, които сте ангажирали за разработката му. Все пак, те са хора опитни, правили десетки уебсайтове и могат да ви споделят кое работи добре, кое е удобно за потребителите - и кое не е.

ТРЯБВА ДА ИМАТЕ МОБИЛЕН УЕБСАЙТ

Сайтът ви трябва да разполага с удобна мобилна версия - това не подлежи на спор.

Ако сайтът ви не е мобилен, той не би се класирал в мобилните търсения, нито пък би бил удобен за вашите потребители. 

Сайтовете, които не са мобилни, ще повлияят негативно вашите крайни резултати а това означава по-малък брой запитвания, по-малко продажби, по-ниска възвръщаемост. Нали не искате това?

Сайтът ви трябва да е МНОГО БЪРЗ

Колкото по-бърз, толкова по-добре! Помнете, че имате десетки конкуренти, а в някои браншове дори и хиляди фирми, които присъстват онлайн! Ако сайтът ви не е бърз, ако той засича и е неудобен, ако сайтът ви не внушава доверие, потребителите ще отидат на друго място. Да - толкова е лесно, с няколко клика - онлайн сте лесно заменими.

И един БОНУС маркетингов СЪВЕТ - не се състезавайте ценово. Никога не се борете да дадете най-ниската цена на вашите клиенти. Ако се състезавате по цена, автоматично орязвате вашия марж. Затова, по-добре дайте по-висока добавена стойност на вашите клиенти, дайте им по-висока полезност. Така вероятността да се отличите ще бъде по-голяма.

И още един съвет - ако разполагате с някое уникално пазарно предимство, свойство на продукта или услугата, което никой не може да предложи, изтъкнете го! Това ще ви помогне в привличането на клиентите.

Добре де, още един съвет - позиционирайте се! Не можете да бъдете всичко за всички! Затова - казвайте "Не" на клиентите, които не можете да обслужите качествено, ако продуктът, който предлагате, няма отношение към основната ви продуктова линия.

***

И последно - ако все още не сте открилия вашия партньор за създаване на сайта ви, обърнете се към екипа ни от webselo.com - ето тук: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. & 0898623062.

Свържете се с нас СЕГА!

Създаване на сайт