Горивната помпа с високо налягане и дюзите са сред основните функционални елементи в дизеловия двигател на съвременния автомобил. Ако с някой от тези компоненти възникне проблем, тогава е необходим своевременен ремонт. Качествената проверка, почистване и ремонт на дизеловите помпи и дюзи осигурява дългата и надеждна работа на вашия автомобил.

“Sofia Diesel Center” – проверка и ремонт на всички видове помпи и дюзи.

Компанията “Sofia Diesel Center” предлага сервизните услуги проверка, рециклиране и ремонт на дизелови помпи и дюзи на производителите Bosch, Delphi, Denso, Siemens VDO и Lucas. След подмяната или поправката на дефектния детайл от горивната система на дизеловия двигател на вашия автомобил, клиентът получава гаранция за извършената висококачествена работа.

Сред основните причини за нарушаване на работата на помпите или дюзите при експлоатирането на автомобила се нареждат: замърсяване на филтрите, износване или корозия на отделните елементи и повишено съдържание на количеството сяра в горивото. Ремонтираната част преминава тест на специализиран стенд. В случай, че детайлът е кодиран той получава нов код, който гарантира безпроблемната му работа.

Квалифицираните специалисти на “Sofia Diesel Center” познават в детайли тънкостите по ремонта на компонентите с различни марки. В съвременното автомобилостроене изискванията за икономичност и екологичност на силовите агрегати стават все по-големи. Именно поради тази причина конструкцията и начините на управление на дизеловите двигатели и техните компоненти непрекъснато се усъвършенстват.  

Проверка и ремонт на комън рейл компоненти  

Най-модерна разработка в областта на дизеловата горивна апаратура е системата Common Rail. Принципа на работа на системата Common Rail e следният: горивната помпа създава високо налягане в разпределителния тръбопровод (т. нар. рампа). В зависимост от режимите на работа на двигателя с вътрешно горене, налягането в рампата се регулира от 200 до 1500-2500 бара. Това налягане въздейства постоянно на инжекторите, които се отварят чрез прилагане на къси импулси от блока за управление на двигателя. Величината и времето на подаване на горивото се определят от продължителността и броя на тези импулси.

Електронното регулиране на системата Common Rail позволява много гъвкав подход към контрола на процеса на подаване на гориво, но също така налага строги изисквания към елементите - инжектори: те трябва да отговарят на много къси контролни импулси, т.е. техните елементи трябва да се движат без никакво съпротивление и в същото време тези елементи трябва да поддържат горивото при изключително високо налягане.

Извършването на пълноценен ремонт на дизеловите помпи и дюзи е възможно след проверка и точно определяне на причината за неизправност в дефектния елемент. В голяма част от случаите се оказва, че причината за незадоволителната работа на двигателя се крие в друга горивна система, въпреки че главните “заподозрени” винаги най-напред се горивната помпа или дюзите. Когато има отклонение от необходимите норми на налягането и качеството на впръскване на горивото, в зависимост от степента на повредата се осъществява ремонт на разпръсквателя на горивна смес. Съществуват и още много характерни неизправности, които съществено влияят на ефективната работа на двигателя и на всички системи на дизеловия автомобил.

Ремонтът на компонентите на Common Rail системата е доста сложен и трудоемък процес, който изисква ползването на специално оборудване и познания за тънкостите на различните технологии, използвани от производителите при изработката на помпите и дюзите комън рейл. Във връзка с това, препоръчително е при възникнали проблеми с тези силови агрегати да се ползват само услугите на специализирани дизел сервизи.

В “Sofia Diesel Center”се извършва проверка, почистване, рециклиране и ремонт на комън рейл помпи и дюзи от марките Bosch, Delphi, Denso, Siemens VDO. При възникнали проблеми с дизеловата помпа от горивната система на вашия двигател, потърсете услугите на най-добрия дизел сервиз, в който ще получите гарантирано качество на услугите, оптимални цени, бързи срокове и квалифицирано отношение от страна на специалистите в центъра. Убедете се сами в професионализма на компания “Sofia Diesel Center”!