Както подсказва самото му име, натурално пчелно млечице Radihoney ще Ви изненада с почти безкраен набор от здравословни ползи, за които ще си говорим в следващите редове. Нерядко, пчелното млечице се нарича още и „желе роял“ поради богатия си на минерали и витамини състав и ограничено количество, което пчеличките произвеждат.

 

 

Пчелно млечице съхранение

Съхранението на пчелното млечице изисква особено внимание – то „реагира“ най-добре в условия на ниски температури. Това е особено важно, за да се запазят достатъчно дълго полезните му свойства.

p4elno mlechitse

 

Как изглежда пчелното млечице?

Натуралното пчелно млечице трябва да бъде с кремава маса, особен мирис и сладко-кисел вкус. Това е специален, уникален по рода си пчелен продукт, произвеждан от пчелите, за да хранят младите пчелички работнички, майката и търтеите. Пчелното млечице се отличава с изключително висока биологична стойност и хранителен състав.

 

Пчелно млечице мнения

Пчелното млечице е изключително интересен пчелен продукт, който за кратко време успя да се наложи сред потребителите на натурални пчелни продукти Radihoney. А на онези, които тепърва смятат да го опитат, препоръчваме Ви да го съчетаете с еко манов мед, хем за по-лесно консумиране, хем за да доставите на тялото си още повече здравословни ползи и чиста енергия от природата.

 

 

Пчелно млечице състав

В състава на пчелното млечице влизат над 60% вода, 35% сухо вещество, 15% протеин, 12% въглехидрати, 3% мастни вещества, 1,2% минерални съединения, 5% органични киселини, витамини, хормони, полови стероиди, 18 аминокиселини, физиологично активни ензими, липиди, активни съставки (стероли и др.).

Пчелно млечице 

Пчелно млечице ползи.

Говорейки за здравословните му ползи, пчелното млечице има доказано лечебно въздействие върху човешкия организъм, дължащо се на жизненонеобходимите за поддържането на организма вещества.

 

Сред най-впечатляващите здравословни ползи са:

  • Помага при отслабване
  • Подобряване на паметта
  • Положително въздействие върху физическата активност
  • Тонизиране на централната нервна система
  • Стимулация на обменните процеси в организма
  • Стимулация на функциите на жлезите с вътрешна секреция
  • Спомага за по-бързото извеждане на токсините от организма.
  • Спомага за образуването на имунни клетки и червени кръвни клетки
  • Укрепване на имунитета
  • Положително влияие при анемични хора
  • Предлага силен актибактериален ефект
  • Помага при туберколозис
  • Пчелно млечице се препоръчва и при различни видове ракови заболявания
  • Подобрява работата на сърдечно-съдовата система
  • Нормализира кръвното налягане
  • Предпазва от атеросклероза
  • Възстановява чревната флора
  • Убива условно-патогенните организми в червата
  • Предлага спазмотолично въздействие върху организма
  • Помага за по-бързото възстановяване на тъканите при рани
  • Укрепва костната тъкан
  • Ограничава процеса на стареене
  • Стимулира отделянето на кърма
  • Помага при депресии
  • Препоръчва се при Алцхаймер

 

Пчелно млечице прием

Натуралното пчелно млечице се приема орално, смуче се под езика и се приема 2 пъти дневно – сутрин и вечер.

Препоръчително е приемът на пчелно млечице да бъде между 30-60 минути преди хранене. Съветваме Ви да смесвате пчелното млечице с натурален манов мед в съотношение 2:100 (2 грама пчелно млечице на 100 грама мед). Приемайте направената смес по 1 с.л за възрастни и 1 ч.л за деца сутрин и вечер.

За максимален ефект Ви препоръчваме да консумирате био пчелно млечице Radihoney поне в продължение на два месеца, два пъти годишно. Най-доброто време за терапия с пчелно млечице е през ранна пролет и ранна есен. Стандартната терапия се препоръчва да бъде наблюдавана от специалист – личен лекар.

Прием на пчелно млечице при заболявания

Анемия – приемайте сутрин, около 2 часа преди закуска. Препоръчителната доза е 150-180 мг в натурален вид. Вторият вариант е да разделите приема на два пъти – сутрин и обяд.

Бронхиална астма –  смес от пчелно млечице и натурален мед. Приемайте около 50-100 мг от сместа 1-2 часа преди хранене

Ревматоиден артрит и ревматичен полиартрит – при тежки случаи се препоръчва 500 мг на два пъти (сутрин и обяд) или веднъж в деня (сутрин). Стандартната доза е 120 мг 2 часа преди хранене.

Проблеми с обмяната на веществата – консумирайте по 100-200 мг пчелно млечице сутрин и обяд около 1-2 часа преди хранене и 1 час преди обяд.

 

Миокардит – 3 пъти дневно 1 час преди хранене по 10 мг натурално пчелно млечице или консервирано в мед (пчелно млечице в мед).

Стенокардия – 4 пъти дневно около 1 час преди хранене по 20 мг

Хипертония и хипотония – 120 мг 2 пъти дневно около час преди хранене

Атеросклероза – 300 мг два пъти дневно 1-2 часа преди хранене

След прекаран инфаркт – 10 мг пчелно млечице за първите 10 дни, 20 мг за следващите 10 дни и по 30 мг за последните 10 дни. Следващият месец приемайте дозите в обратен ред.

Възпалени бъбреци – 100 мг на два пъти – сутрин и обяд около час преди хранене

Проблеми със централната нервна система – между 40-60 мг пчелно млечице 2 пъти дневно. Около час преди хранене. При по-тежки случаи дозата може да се увеличи.

Кожни проблеми – намажете болезненото място с натурално пчелно млечице или консервирано в мед.

 

Козметични ползи от пчелно млечице

Поради богатството си от здравословни ползи, пчелното млечице се използва като основа за приготвянето на редица маски за коса, лосиони, кремове за лице и тяло и така нататък. В домашни условия също можете сами да си приготвите страхотен, полезен и приятно ароматен крем или маска за лице. За целта добавете 2-3 грама пчелно млечице към любимия си крем за лице и ще забележите ефекта едва след няколко дни! Кожата на лицето Ви ще изглежда по-здрава, млада, еластична, гладка и бляскава! Фините бръчици около очите ще се изпънат, а кожата ще бъде отлично хидратирана.

 

Пчелно млечице цена

Получавате от ферма Radihoney 100% качествен, сертифициран, натурален и изгоден пчелен продукт без примеси и добавки. Предлагаме и комбинация – смес от натурално пчелно млечице в манов мед за Вас и Вашето семейство.

 

Пчелно млечице - къде се продава

Опитайте от 100% био пчелно млечице от пчеларска ферма Radihoney. За нас производството на пчелни продукти е не само ежедневие, но удоволствие и традиция от поне половин век. Поръчайте ръчно добито пчелно млечице Radihoney и се радвайте на здравословните му ползи!

 

Пчелно млечице странични ефекти и противопоказания

Колкото и полезно да е натуралното пчелно млечице, понякога може да доведе до странични ефекти особено при хора с алергии и индивидуална непоносимост към някоя от съставките на пчелното млечице, макар и 100% естествени.

Противопоказна е консумацията на пчелно млечице при захарен диабет, злокачествени тумори, артериална хипертония.

В изключително редки случаи може да се стигне до нарушаване на съня, учестен пулс, сухота в устата. В такива случаи Ви препоръчваме да спрете консумацията му до пълното изчезване на симптомите, а след това намалете значително дозата. Консултация с личния лекар също е препоръчителна.

Био пчелно млечице не е заместител на разнообразното хранене. Да не се използва в прекомерни дози. Да се съхранява далеч от деца! Не се препоръчва за деца до 3 години. 

Пчелен мед от radihoney.com