В съвременния дигитален свят, в който живеем, използването на видео реклама е не само препоръчителен, но и направо задължителен елемент от рекламната стратегия на почти всеки бизнес.

С помощта на видео рекламата вие имате възможността да достигнете таргетирана аудитория по един приятен, не дотам агресивен и притискащ потребителя, начин. Нещо повече, видеоклиповете винаги са били на почит сред потребителите и в непрестанно развиващия се гигант за видео споделяния, а именно YouTube.

video of image production

 

 

Рекламата днес и вчера: какво и как се промени през годините?

Да изтупаме архивите от прахта и да се върнем към отдавна изминали времена, през които видео рекламите бяха като че ли малко суховати в сравнение с идеите на новото време.

Разбира се, недотам впечатляващи примери е имало и тогава, не само в днешни дни.

„Епични“примери от някои стари видео реклами с голяма степен свързваме с рекламите за цигари, според които пушенето не е чак толкова вредно.

Изненадата, която лъха от този пример, ни кара да се пошегуваме с консерватизма и по-строгите правила тогава като цяло.

О, и да не забравяме култовия слоган „кокаин лекува зъбобол“ – абсурдно, нали?

Рекламният постер, видян в британския вестник „Дейли мейл“, препоръчва употребата на кокаин против зъбобол. Е, добре, на теория можем да се съгласим, че дори най-тежкият и болезнен зъбобол би утихнал след доза кокаин. Но ако оставим шегата настрана, реклама на подобни опасни и забранени от закона стоки не е съвсем удачна, нали?

В друг пример, този път идващ от САЩ, се препоръчва на майките да дават на децата си кенче кока-кола, защото било полезно за тях, макар че всички знаем каква е истината.

Интересните примери въобще не спират дотук. В друга реклама на цигари, по-конкретно на популярни ароматизирани пурети, се споделя как над Х% от лекарите избирали точно този вид пурети.

Рекламното послание намеква (или направо натвърдва) за това как всяка дама ще си падне по вас щом употребявате тази марка пурети. За протокола, това е рекламно послание чак от 1970 година.

Изключително любопитно в случая е възприемането на такъв тип реклами през онези години и още повече реакцията на обществото към тях. В днешно време, разбира се, подобно послание надали ще предизвика вълна от негодувание, по-скоро смях и глъч, ирония, и закачки.

В миналото аналогично са били рекламирани и очевидно вредни, дори опасни стоки включително и наркотици, както вече посочихме.

 

Как се променя маркетингът с течение на времето

Говорейки за рекламите през 90-те няма как да не споменем някои разлики в посланието, самият дизайн и идеи за изпълнението им. Разбира се, винаги има и изключения и на тях можем да сложим печат „рекламни гафове“ като в тази група могат да попадат неподходящи за деца съдържание (примерът с двойката и пурите), реклами тип фалшиви новини (този морков ще ви направи 2 метра висок) или непозволено съдържание (вземи кокаин на промоция). Ако бяха позволени, светът, в който живеем, щеше да придобие съвсем друг вид.

 

Въздействие чрез изработка на видео реклама

С развитието на технологиите се промениха и способите за въздействие чрез стандартна или видео реклама. Нещо повече, специално видео рекламата в интернет продължава интензивно и непрекъснато да се развива. Опростяването на технологиите също помага на рекламодателите да планират, структурират и поднасят завладяващо видео съдържание за своята целева аудитория.

Разбира се, телевизията съвсем не представлява единственият „подиум“ за реализиране на такъв тип рекламна дейност. Дори напротив, видео съдържанието в интернет води телевизията по много точки и категории, особено що се касае до по-младата група потребители.

Като цяло малко по малко видео рекламата в интернет измества телевизионната и това се дължи също на спада на интереса на младите да стоят пред телевизионния си екран. Именно поради тази причина, вашият бранд задължително трябва да е там, и то с ангажираща, добре замислена видео реклама.

Самата видео реклама може да бъде излъчена в разнообразни канали – конкретни интернет страници, мобилни телефони, таблети, смарт телевизори и др. Настаните ли се там, това ще превърне вашата видео реклама в един от най-предпочитаните начини за мобилна комуникация през следващите години.

Е, вярно е, че пазарът у нас все още е недостъчно развит за това, в сравнение със САЩ например, но вашият бранд трябва да бъде готов за тази промяна, защото тя ще дойде.

Планирайте този ключов за вашия бранд момент с професионално заснета видео реклама на невероятно атрактивни цени.

 

видео заснемане

Видове рекламни видеоклипове – лесни визуални решения за всеки бизнес и ситуация

Работата с видео реклама в интернет се различава значително с тази при телевизионната реклама. Стандартната продължителност на ТВ рекламите е 15-30 секунди. За разлика от тв рекламата, онлайн видео рекламата може да варира значително откъм продължителност в зависимост от целта на рекламния видеоклип. Дължината може да бъде от скромните 5 секунди и да достига до няколко минути. Късите формати от около 15 секунди се препоръчват все по-усилено за рекламни кампании с потребители, които имат нисък праг на задържане на вниманието.

Ние сме Медия Трейдинг – малка, но изключително ефективна група от специалисти в заснемане и изработка на професионална видео реклама включително и анимирани explainer видеоклипове

explainer видеоклипове

Ако се свържете с нас ще можете да се възползвате от професионална видео продукция, представяща бизнеса ви в най-добрата му светлина.

Можете да разчитате на нашия опит за изработка на:

 •      Телевизионна реклама
 •      Видеозаснемане
 •      Цялостна видео продукция
 •      Explainer видео
 •      Корпоративно видео
 •      Видео с отзиви на клиенти
 •      Видео за мобилни приложения
 •      Обучително видео
 •      Продуктово видео
 •      Промо видео
 •      Слайдшоу видео
 •      Whiteboard видео (видео тип бяла дъска)

Не обичаме да се хвалим сами, но клиентите ни остават удовлетворени от работата по съвместните проекти и дори ни наричат „креативно мислещи хора“. Разбира се както смятаме, че всеки бизнес трябва да прави, непрекъснато се опитваме да развиваме и подобряваме способностите и знанията си в динамичната и силно конкурентна среда, в която работим.

 

Да поговорим малко за бизнеса в днешното конкурентно време - онлайн

За да бъдете запомнени от вашите потенциални клиенти е важно да присъствате в ежедневието им чрез ангажираща вниманието и внушаваща доверие реклама. Нещо повече, добре изпипаната видео реклама дори ще помогне да повишите така наречения параметър brand lift. Например, ако публикувате вашето бранд видео и го качите в някой безплатен сайт за видео споделяне, като YouTube например, в рамките на този brand lift могат да се засичат следните изследвания:

 •      Запомняне на бранда
 •      Запознаване с бранда (за нови такива)
 •      Фаза на обмисляне
 •      Фаза на предпочитане на марка Х пред марка Y
 •      Намерение за покупка/възползване от услугата
 •      Поведение към бранда

Ако ни се доверите, ние ще изработим професионално видео за вашия бранд, с коетп вие ще можете да достигнете до правилните потребители, така че да задържите вниманието им и да повишите бранд лифта си. За разлика от тв рекламата в каквато и да е форма, видео рекламата в безплатни канали за видео споделяния не се заплаща и можете да запознаете неограничен брой зрители със своя бранд. Е, разбира се ще ви се наложи да заплатите за нашите хонорари и за продукцията като цяло, но ако сте като нас – и вие ще желаете най-доброто за своя бизнес :).

 

5

 

Когато говорим за платени видео реклами в YouTube, има два варианта за показване на вашата реклама без да може зрителя да я прекъсне. Вариант 1 – Non-skippable: за да започне да гледа избрания видеоклип, потребителя ще трябва първо да изгледа вашата реклама. Продължителността на видеото за този формат реклами се препоръчва да бъде 15-20 секунди. Вариант 2 – TrueView in-stream реклами: с този рекламен формат потребителя има избор дали да изгледа цялата видео реклама или след 5 секунди да я прекъсне и да продължи да гледа видеото си. Тези няколко секунди са от изключително значение. Важно е да сте привлекли интереса на зрителя, а това може да стане единствено с креативен подход в изготвянето на рекламното послание и видео продукцията като цяло.

 

Как видео рекламата помага на бизнеса онлайн

В последните няколко години определено има голямо раздвижване и при нас в България, но сякаш видео рекламата все още се приема за иновативен подход в България. Именно факта, че той все още не се е наложил у нас ви позволява да направите още по-голямо впечатление на потребителите си, просто защото все още няма насищане за разлика, например, от класическите спонсорирани реклами във фейсбук, които дори могат да бъдат блокирани с външни скриптове.

Обърнете внимание, че рекламния видеоклип не само ще привлече интереса на потенциалните ви потребители, но и ще остави траен спомен в съзнанието им, особено ако видеото наистина е завладяващо и професионално измислено и реализирано. Всичко това превръща видео рекламата в изключително ефективно средство за достигане до потенциални клиенти, от което не бива да се отказвате.

 

Променете отношението на потребителите към вашия бранд към по-добро

Правилното подбиране на думи в едно рекламно послание, представено по най-добрия начин във видео продукция, може значително да подобри не само продажбите ви, но и отношението на потребителите към вашите услуги/продукти или към компанията ви като цяло.

С много малки изключения, почти всеки бизнес може да се възползва от предимствата и ползите, които носят професионално заснетите видео продукции.

С тяхна помощ вашият бизнес бива разглеждан в напълно нова светлина, а това неименуемо ще окаже влияние и върху крайната цел, която сте си поставили.

И ако след всичко това все още се колебаете дали да се възползвате от видео реклама за вашия бранд, продукт или услуга, изброените по-долу опорни точки със сигурност ще разсеят всичките ви съмнения:

 •      Над 63% от бизнесите в САЩ вече използват видео рекламата в интернет като част от маркетинг инструментариума си, а над 82% от тях смятат, че това е ключова добавка към цялостната дигитална стратегия.
 •      Над 83% от бизнесите посочват много по-добра възвръщаемост на инвестицията след добавянето на видео реклама към рекламната си дейност.

 

видео рекламата се отличава с висока възвръщаемост

 

Видео рекламата ангажира зрителя много по-лесно

„Don’t tell me. Show me” – Не ми разказвай, покажи ми.

Следвайки този принцип, вие ще можете нагледно да покажете защо вашите услуги или продукти са по-добри от тези на конкуренцията. Добавяйки видео продукция на своята лендинг страница, редица чуждестранни фирми вече говорят за увеличаване на конверсиите/продажбите с над 80% - това вече е върхът, нали?

 

Google просто обича видеоклиповете

Защо ли? Много просто.

Видео съдържанието, за разлика от текстовото, ви позволява да задържите вниманието на потребителя по-дълго на вашия сайт. Колкото повече прекарано време има на сайта ви, толкова по-силно това сигнализира на Google, че сайтът ви предлага добро съдържание и оттам нелошо потребителско изживяване.

Да не говорим, че откакто Гугъл притежават YouTube, се забелязва значително подобряване на ефекта от видеата върху потребителите и вземането на решение за покупка. А ако трябва да си служим и със цифри, Moovly ни дават солидна храна за размисъл – статистиката им показва, че бизнесът с видео реклама има 53 пъти по-добър шанс да се покаже на по-горна позиция в търсачката, отколкото тези, които не разполагат с качествено видео.

 

Видео рекламата е перфектна за мързеливите купувачи

Всеизвестен факт е, че потребителите сканират информацията, а какво остава за най-мързеливите купувачи сред нас. Ето защо е важно да хванете и тяхното внимание, което би могло да се превърне в задълбочен интерес към вашите услуги/продукти, особено ако сте си изиграли правилно картите.

 

Качествената видео реклама ви помага да:

 •      Подобрите имиджа на бранда си и неговата разпознаваемост – видео рекламата ви помага да достигнете до сравнително широк спектър от потребители.
 •      Повишите значително доверието на потребителите към вашия бизнес – професионалната и добре планирана видео реклама автоматично ви позиционира като иновативен, развиващ се бранд.
 •      Позволява селектиране и таргетиране на различни целеви групи, до които е планирано достигане на вашето рекламно послание.
 •      Ефективен метод за повишаване на продажбите на вашите услуги или стоки в дългосрочен план.
 •      Позволява възможност за добър контрол върху презентирането на компанията ви сред обществото.
 •      Значително оптимизиране на разходите за маркетинг дейности – видео рекламата сервира множество варианти за отчитане на резултатите от кампаниите.
 •   Много повече свободно време за вашия екип, което да оползотворите във вътрешни обучения, които да ви развиват.

 

видео рекламата е много ефективна

 

Защо да ни се доверите за изработката на вашата видео реклама?

В Медия Трейдинг се гордеем с нашите постижения в света на видео продукцията и заснемането. В портфолиото ни ще намерите богата гама от професионални фотографски и видео услуги, касаещи всичко свързано със създаването на видео и фото продукция за тв реклама и/или интернет. През годините сме работили с едни от най-големите големи родни и чуждестранни брандове и фирми, които избраха да ни се доверят заради професионализма, прецизността и личното отношение, което влагаме във всеки един проект, с който се захващаме. Обичаме да работим и с по-малки компании, които пък винаги ни дават повече свобода на действие и ни оставят да се развихрим.

Независимо дали сте стартиращ бизнес или сте утвърден бранд, видео рекламата е подходящо и особено ефективно средство за достигане на правилни аудитории, на които искате да напомните за себе си или пък да спечелите нови привърженици със специални, нови и интересни предложения.

 

видео реклама

За да бъде успешна една видео продукция и за да може да окаже желаният ефект за даден бранд или бизнес, тя трябва да бъде създадена качествено с професионален екип, техника и задълбочени знания за работата с видео продукции. Нашият екип работи всеотдайно, наблягаме на това, което има значение точно за вашия бизнес и винаги даваме най-доброто от себе си без да правим никакви компромиси!

 

8

Благодарение на многобройните ни клиенти (родни и чуждестранни), ние непрекъснато се развиваме и с радост бихме оставили своя почерк и във вашия маркетинг!

В Медия Трейдинг превръщаме клиентите си в свои дългогодишни партньори, които могат да ни се доверят за бъдещи проекти! Свържете се с нас още днес.

 

Нашите колеги

 

1 2 3  4 9